Maršruta taksometri plāno paaugstināt cenas (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau rudenī braukšanas maksa maršruta taksometros varētu palielināties līdz 50 santīmiem, - informē laikraksts "Telegraf".

Pašlaik pārvadātāji gaidot kompānijas "Centība N" sāktā eksperimenta rezultātus par iespējamo tarifu paaugstināšanu. Pagaidām viņu cerības uz peļņas būtisku palielināšanos pēc "Rīgas satiksmes" paaugstināto tarifu stāšanās spēkā neesot attaisnojušās.

Kā informē 'Telegraf", vēl neesot zināms, vai maršrutu taksometriem ir izdevies pārvilināt klientus pēc tam, kad vairāk nekā pirms pusgada "Rīgas satiksme" paaugstināja braukšanas tarifus sabiedriskajā transportā. Par peļņu "maršrutnieki" nerunā, taču pakāpeniski paaugstina biļešu cenas.

"Centība N" pirmā eksperimenta veidā piedāvāja pasažieriem ceļu Rīga-Ziepniekkalns un Rīga - Bolderāja veikt par 10 santīmiem dārgāk. Eksperimenta rezultātu pagaidām nav.

Kā informē "Telegraf", "Centība N" ir salīdzinoši neliela firma pārvadājumu pakalpojuma tirgū, taču, ja tai eksperiments ar biļešu cenu paaugstināšanu izdosies un tā gūs kaut nelielu peļņu, tarifus cels arī citi maršruta taksometru pakalpojuma sniedzēji.

"Centība N" kā sava eksperimenta galveno mērķi uzver vēlmi izdzīvot, - cenu paaugstināšana saistīta ar degvielas cenu kāpumu un apjomīgajām apdrošināšanas izmaksām, skaidro uzņēmuma vadītāja Jeļena Cvetanoviča.

Iespēju par braukšanas biļešu cenu paaugstināšanos neizslēdz arī "Rīgas taksometru parka" vadītājs Leopolds Muižnieks. Pēc biļešu cenu sadārdzināšanās sabiedriskajā transportā taksometru firmas bija ieguvējas, - tām palielinājās pasažieru skaits, jo tās saglabāja iepriekšējās cenas 40-45 santīmi par braucienu. Turpmāko situācijas attīstību Muižnieks pašlaik nevarot prognozēt.

Rīgas Reģionālās maršrutu taksometru darba devēju organizācija uzskata, ka cenu paaugstināšana ir katras taksometru firmas individuāla darīšana, to peļņa neesot atkarīga no "Rīgas satiksmes" tarifu politikas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu