Nacionālo apvienību Saeimā pamatā pārstāvēs "Visu Latvijai" biedri (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētajā nacionālo spēku apvienībā pārliecinoši lielāko vēlētāju atbalstu saņēmuši "Visu Latvijai" biedri, kuri vairākumā arī būs pārstāvēti šā politiskā spēka Saeimas frakcijā, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Patlaban Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija liecina, ka no astoņiem parlamentā iekļuvušajiem "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputātiem seši nāk tieši no nacionāli labējās "Visu Latvijai".

Saeimā ievēlēti "Visu Latvijai" pārstāvji Inese Laizāne, Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Visvaldis Lācis, Jānis Dombrava un Einārs Cilinskis, savukārt no TB/LNNK Saeimā iekļuvis Dzintars Rasnačs.

Pagaidām nav īsti skaidrs, kas būs šā politiskā spēka pārstāvis no Kurzemes vēlēšanu apgabala - pašreizējie rezultāti rāda, ka parlamentā varētu būt iekļuvis Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), taču viņa pārsvars pār Jāni Iesalnieku (VL) ir tikai daži punkti. Šajā apgabalā vēlēšanu rezultātu apkopošana vēl turpinās.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" - 29 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 22 mandātus, bet "Par labu Latviju" un VL-TB/LNNK - pa astoņiem mandātiem. Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Visticamāk, jaunajā Saeimā valdības koalīciju veidos "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK, vakar paziņoja partiju līderi.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu