Vēstulē prezidenta kancelejai draud izdarīt pašnāvību (100)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kāds nesen pilngadību sasniedzis puisis, kurš iepriekš bija dzīvojis bērnunamā, netikdams galā ar sadzīves apstākļiem, vērsies Valsts prezidenta kancelejā un elektroniskajā vēstulē paziņojis, ka izdarīs pašnāvību, raksta laikraksts "Diena".

Lietā nekavējoties iesaistīta Valsts policija un sociālais dienests. Ar jaunieti pa telefonu sazinājās specvienības "Omega" pārrunu vedējs, puisi apmeklēja arī policijas darbinieki, bet viņš pats bija atzinis, ka reāli pašnāvībai gatavojies nav, tikai gribējis pievērst uzmanību savām problēmām.

"Cilvēkam palika grūti un viņš nesaprata, kā risināt savas problēmas, tāpēc izdomāja šādu variantu," laikrakstam skaidroja Jelgavas novada sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas vadītāja Linda Ozola, norādot, ka tūlīt pēc informācijas saņemšanas puisis saņēmis krīzes psihologa palīdzību un arī turpmāk var cerēt uz sociālā dienesta atbalstu

 Puisim esot arī darbs, tiesa, nelegāls.

Savukārt psihoterapeits Sandis Dūšelis norāda, ka šāda puiša rīcība nav pārsteidzoša: "Tas ir jauniešu maksimālismam, izmisumam raksturīgs izpausmes veids. Ja cilvēks ir audzināts, ka valsts par viņu gādā, tad valsts asociējas ar prezidentu, kam viņš raksta. Līdzīgi kā ģimenē, arī bērnunamā bērns pierod pie vides, sociālās sistēmas un sociālajām garantijām. Viņam ir pajumte, ēdiens un atbalsta persona. Turklāt mūsu izglītības sistēma nedod izdzīvošanas ābeci, bet gatavo jauniešus, lai viņi varētu turpināt mācības augstskolā."

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu