„Vienotībai” jau ir kandidāti Iekšlietu ministra amatam (151)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kaut arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) tikai pirmdien oficiāli tiksies ar ceturtdien demisijas rakstu iesniegušo partijas biedri iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci, lai izlemtu, vai pieņemt viņas atlūgumu, kuluāros jau piektdien izskanēja potenciālo Mūrnieces pēcteču uzvārdi, ziņo portāls pietiek.com

Uz vakanto posteni, kas par tādu kļūtu, ja premjers pieņemtu Mūrnices demisija, „Vienotība” varētu virzīt „Jaunā laika” Rīgas domes deputātu Olafu Pulku, vai arī „Vienotības” Saeimas deputātu un pašreizējo Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Aināru Latkovski.

Bez šiem abiem Vienotības kandidātiem neoficiāli izskan vēl divi kandidāti, kurus iekšlietu ministra amatam ieteikusi virzīt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un kuri sabiedrībai tiktu pasniegti kā iekšlietu sistēmas profesionāļi. Proti, tie ir līdzšinējais Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis un bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, ilggadējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks pensionētais ģenerālis Aivars Straume.

Par Ķuža un Straumes kā iekšlietu ministru kandidātu priekšrocībām tiek atzīts fakts, ka abi nāk no iekšlietu sistēmas, labi pārzina iekšlietu un drošības dienestu struktūru un ir ieguvuši, īpaši Ķuzis, augstu autoritāti iekšlietu un Valsts policijas struktūrās. Abu šo profesionāļu kandidatūras tiek minētas, ņemot vērā problēmas, kas iekšlietu sistēmā radušās, un argumentu, ka sistēmu spētu sakārtot tikai ministrs, kurš nāk no profesionāļu aprindām un kuram ir laba reputācija un autoritāte.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu