Privātpersona tiesā prasa atzīt viņu par vienīgo Visuma īpašnieku (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Augstākajā tiesā (AT) saņemts iesniegums no kādas privātpersonas, kas pieteikusi sevi kā vienīgo Visuma īpašnieku.

Iesniegumam ar lūgumu atzīt īpašuma tiesības uz Visumu pievienota kvīts ar 444 latu valsts nodevas samaksu, šodien AT 2010.gada pārskata plēnumā atzina AT Administrācijas vadītāja Sandra Lapiņa.

AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs plēnumā sacīja, ka nepieciešams sākt darbu pie patlaban spēkā esošā Iesniegumu likuma uzlabošanas, atzīmējot, ka viņš gan neriskējot pateikt, ka patlaban spēkā esošais likums ir darboties nespējīgs.

Bičkovičs atzina, ka tagadējā redakcijā likums liek nodarboties ar saraksti "ar Visuma īpašniekiem un citiem dīvaiņiem", un pat tad, ja šie cilvēki "raksta neko", uz iesniegumu ir jāatbild, rakstot, ka iesniegums netiks izskatīts, lai gan tas jau ir skatīts.

Preses konferencē Bičkovičs atzina, ka problēma ar šādiem un līdzīga rakstura iesniegumiem esot un tādus saņemot ne tikai AT, bet arī citas tiesas un valsts pārvaldes iestādes.

Attiecībā uz konkrēto iesniegumu tiks lemts jautājums arī par to, ko darīt ar samaksāto valsts nodevu. Bičkovičs gan uzsvēra, ka viņa vadītā tiesa netaisās iedzīvoties uz "šādu cilvēku rēķina". Patlaban iesniegums gan nav izskatīts.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu