"Krievu maršā" uz Uzvaras pieminekli piedalās aptuveni 60 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aptuveni 60 cilvēku šo pēcpusdien bija pulcējušies laukumā pie Strēlnieku pieminekļa, lai piedalītos biedrības "Rodina" ("Dzimtene") gājienā "Krievu maršs" uz Uzvaras pieminekli Pārdaugavā.

Gājiens sākās ar uzrunām pie Okupācijas muzeja, kur lielākā daļa sanākušo turēja rokās baltus karogus ar zilu krustu jeb tā saukto apustuļa Andreja karogu, kas vēsturiski dažkārt ticis izmantots kā Krievijas simbols. Sapulces dalībniekiem bija arī pāris Krievijas karogu, vairāki karogi ar oranžo 9.maija simboliku, kā arī Kazaņas dievmātes ikona, kura izsenis aizstāvējusi kareivjus kara laukā. Laukumā bija pulcējušies dažādu vecumu krieviski runājoši cilvēki, bet pirmajā rindā stāvēja divas jaunietes ar pašdarinātu plakātu, kur krievu valodā rakstīts "krievi nepadodas".

Apvienības "Rodina" ("Dzimtene") pārstāvji uzstājās ar runām, kurās ik pa laikam iestarpināja saukļus krievu valodā "Krievi nepadodas!", "Slava Krievijai!", "Slava varoņiem!", un pūlis sauca līdzi "Urā! Urā!". Apvienības pārstāvji uzsvēra, ka Latvija ir etniskā Baltijas slāvu zeme un tajā dzīvojošo krievu uzdevums ir saglabāt un pieminēt vēsturi, kā arī šo zemi. Sapulces vadītāji teica īpašu paldies par atbalstu Latgalei un sacīja, ka kopā ar valsts austrumu daļas iedzīvotājiem ir gatavi "celt jaunu Latviju".

"Rodina" pārstāvji pauda cerību, ka pār tiem, kas neatbalsta organizācijas idejas, nenāks augstāku spēku dusmas, "jo mēs neesam vieni", uzsvēra sapulces vadītāji un piesauca virkni krievu ģenerāļu.

Viens no sapulces dalībniekiem sacīja, ka viņam ir kauns par to, cik pazemojošā stāvoklī Latvijā atrodas krievi un kara veterāni, tāpēc aicināja krievus būt sociāli aktīviem, nenolaist rokas un cīnīties par savām tiesībām, jo no tā atkarīga viņu karjera un nākotne.

Kad runas bija beigušās, pūlis pirms plkst.18 pa Akmens tilta gājēju ietvi nesteidzīgi devās uz Uzvaras pieminekli. Gājiena dalībniekus ar signāliem sveica vairākas garāmbraucošas automašīnas, savukārt uz ietves aiz pasākuma dalībniekiem veidojās gājēju un velosipēdistu sastrēgums.

"Krievijas marša" dalībniekus Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem sagaidīja ar apsveikuma saucieniem, un atnākušie ātri iejuka vairāku tūkstošu svinētāju pūlī.

Pēc plkst.18 apmeklētāju skaits, kas vēlējās atzīmēt kara beigu 66.gadadienu, pie Uzvaras pieminekļa nemitīgi turpināja palielināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu