Vidusmēra krievam šķiet, ka Latvijā maršē esesieši un tiesā Kononovu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz Valda Zatlera vizīti Maskavā, kas piegludināja toni starpvalstu attiecībās, būtiskas pārmaiņas Krievijas varas attieksmē pret Latviju neesot notikušas - vidusmēra krieva priekšstatā Latvija ir "slikta valsts, kur maršē esesieši un tiesā Kononovu", raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Vienīgais kultūras vēstnesis - Rīgas ''Dinamo"

Šādi secinājumi izskanējuši "Baltijas foruma" rīkotajā konferencē "Krievija–Latvija: informācijas telpa bez memoriālām barjerām". Diskusija atklājusi, ka šīs barjeras pastāv un sakņojas atšķirīgajā vēstures interpretācijā. Vienīgais Latvijas kultūras vēstnesis Krievijā esot Rīgas "Dinamo".

Latvija - ienaidnieks Nr.2

Jau ziņots, ka saskaņā ar Levadas centra jaunāko pētījumu Krievijas vidusmēra iedzīvotāja apziņā Latvija ir Krievijas "ienaidnieks numur 2". Sabiedriskajā aptaujā Krievijas iedzīvotāji par vēl nedraudzīgāku uzskata vienīgi Gruziju. Uzreiz pēc tam nāk Baltijas valstis un ASV.

Gruziju par nedraudzīgu un naidīgi noskaņotu valsti uzskata 50% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju, Latviju - 35%, Lietuvu - 34%, ASV - 33%, Igauniju - 30%.

"Novaja gazeta" redkolēģijas loceklis Andrejs Koļesņikovs uzskata, ka Krievijas sabiedriskais viedoklis nav laba augsne starpvalstu kultūras sakariem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu