Izdodas atjaunot "Tele2" mobilos sakarus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traucējumi Latvijas mobilo sakaru operatora "Tele2" centrālei Rīgā arī uz laiku pārtrauca sakarus vairāk nekā miljons "Tele2" priekšapmaksas pakalpojumu lietotājiem Lietuvā un Igaunijā. Savukārt Latvijā pilnībā nedarbojās "Tele2" tīkls, kura lietotāju ir nedaudz vairāk nekā viens miljons. Plkst. 17.50 mobilo sakaru darbību esot izdevies atjaunot.

Papildināta ar jaunāko informāciju

Elektropadeves sistēmas avārija

"Tele2" pārstāve apgalvoja, ka sakari atjaunoti plkst.17.50, tomēr, kā novēroja aģentūra LETA, "Tele2" mobilo sakaru tīkls joprojām nedarbojas. Par līdzīgiem novērojumiem informēja arī vairāki mobilo sakaru operatora klienti.

Kā TVNET informēja uzņēmuma pārstāve Velga Ozola, problēmas mobilo sakaru lietotājiem radīja elektropadeves sistēmas avārija.

"Mūsu speciālistiem izdevās to novērst īsākajā iespējamajā laikā, atjaunojot centrāles elektropadeves sistēmu. Šobrīd tīkla pārslodzes dēļ ir iespējami traucējumi, " norādīja Ozola.

Tele2 atvainojas klientiem un kā kompensāciju piedāvā sestdien un svētdien Tele2 tīklā zvanīt un sūtīt īsziņas bez maksas.

Mobilie sakari nedarbojās gandrīz četras stundas

Jau ziņots, ka neilgi pēc plkst.14 visā Latvijā pārtrūka "Tele2" mobilie sakari un kļūme arī uz laiku skāra "Tele2" priekšapmaksas pakalpojumu lietotājus Lietuvā un Igaunijā. Tika traucēti mobilie sakari vairāk nekā diviem miljoniem "Tele2" klientu, tostarp nedaudz vairāk nekā miljonam lietotāju Latvijā.

Jau vēstīts, ka vairāki portāla TVNET lasītāji sūdzējās, ka jau labu laiku šodien nevarot nevienu sazvanīt. Nevarot sazvanīt pat palīdzības dienestu.

Problēma vērojama visā Latvijā. Sakaru problēmas TVNET lasītāji konstatējuši gan Rīgā, gan ap to. Tāpat saziņas grūtības esot Limbažu apkaimē.

Problēmas elektropadeves sistēmā

Kā TVNET pastāstīja "Tele 2" pārstāve Velga Ozola, Tele2 tīkla centrāles elektropadeves sistēmā ir radušies barošanas traucējumi, tā rezultātā klientiem nav pieejami mobilo telekomunikāciju sakari.

"Latvenergo" nav pie vainas

AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka "Tele2" problēmas ar elektropadevi nav saistītas ar kādām avārijām "Latvenergo" tīklos. "Acīmredzot problēmas ir "Tele2" iekšējā elektroapgādes sistēmā, jo "Latvenergo" tīklos avārijas nav reģistrētas," sacīja Siksnis.

"Tele2" avārijas komunikācijai izmantoja "Lattelecom" tīklus.

Traucēti sakari arī Lietuvā

Sazvanīts neilgi pirms plkst.16, "Tele2" preses sekretārs Andrijs Baranausks teica, ka Lietuvā traucēti sakari aptuveni miljons "Tele2" priekšapmaksas lietotājiem, jo šie klienti tiek apkalpoti, izmantojot "Tele2" infrastruktūru Rīgā. Baranausks sarunas brīdī teica, ka ļoti drīz tikšot palaists "improvizēts" risinājums, kas atkal iedarbinās sakarus priekšapmaksas klientiem.

Savukārt "Tele2" pārstāve Igaunijā Kerstija Gorstova teica, ka "Tele2" priekšapmaksas sakari bijuši traucēti aptuveni 20 minūšu garumā starp plkst.14.50 un plkst.15.10. Arī Igaunijas "Tele2" izmanto Rīgas "Tele2" centrāles pakalpojumus. Pēc Gorstovas teiktā, "Tele2" Igaunijā kopumā esot 467 000 klientu, priekšapmaksas klientu skaits netiekot atsevišķi publiskots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu