"Saskaņas centrs" saliek amatos savējos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV "De Facto"

Pirms pagājušajām vēlēšanām visaugstākie reitingi bija "Vienotībai" un "Saskaņas centram" (SC), kas atšķirībā no "Vienotības" savus labos reitingus saglabājis arī patlaban. Tāpēc teorētiski pastāv iespēja, ka pēc ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanām septembrī SC var nonākt valdībā.

Kā tas izskatīsies - to gan neviens vēl nevar iedomāties, jo SC ne reizi pie varas valstī nav bijis. Tomēr SC darbība Rīgas domē, kur SC ir valdošajā koalīcijā, ļauj spriest par dažiem pārvaldības mehānismiem, kurus šī partija iedibinājusi, tā svētdien vēstīja LTV raidījums "De facto".

SC, nonākot pašvaldības vadībā, pie amatiem un labām algām dažādos Rīgas domei piederošos uzņēmumos tikuši gandrīz visi deputāti. "Protams, es lieku savus cilvēkus! Kādus cilvēkus es vēl varu likt? Es liku tos cilvēkus, kam es varu uzticēties. Ja liek šofera dēlu, tas ir viens stāsts. Ja liek vienlaicīgi lojālu, bet profesionāli - tas ir cits stāsts," intervijā atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Visienesīgākais papildu darbs deputātiem esot Rīgas Brīvostā, kur SC pārstāv trīs deputāti, ieskaitot pašu Ušakovu. Šeit katrs gada laikā papildus pie deputātu algas varot piepelnīt klāt 30 000 latu, informēja "De facto". Saskaņieši ielaiduši "dziļas saknes" arī Rīgas Centrāltirgū. Arī pie amata "Getliņu Eko" valdē ticis viens SC deputāts.

Tāpat amati iedalīti daļēji pašvaldībai piederošajā "Ceļu pārvaldē", kur amati tikuši trīs SC deputātiem. Divi saskaņieši iekārtoti "Rīgas satiksmē". Tāpat divi saskaņieši tikuši pie papildu amata "Rīgas siltumā", kā arī vēl citos uzņēmumos, vēstīja raidījums.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu