Sveicam Zinību dienā un TVNET dzimšanas dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 1.septembris. Jaunā mācību gada sākums ir īpašs datums gandrīz visām Latvijas ģimenēm. TVNET šis datums ir īpašs vēl viena iemesla dēļ - tā ir mūsu dzimšanas diena! Portāls TVNET sveic visus Zinību dienā - no sirds vēlam veiksmi un sekmes mācībās un darbā, un paldies visiem, kas mūs apsveic 11 gadu jubilejā!

Īpaši svinīgi šodien jūtas visi ar skolu saistītie - skolēni, skolotāji, skolu darbinieki, studenti, kā arī viņu tuvinieki. TVNET, kā katru dienu, arī savā dzimšanas dienā būs klāt visos svarīgākajos notikumos.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, sveicot 1.septembrī, atgādina, ka "jauns mācību gads ir jauns posms dzīvē visiem, kas ar to ir saistīti, solot iespējas, kas iepriekš nav bijušas vai izmantotas.

Daudziem šis ir pirmais skolas gads, daudziem pirmie soļi jaunā klasē vai kursā, bet galvenais ir ikdienas darbā neaizmirst, ka jūs esat visplašāko iespēju posmā."

Ministrs vēl: "Izmantojiet to, jo izglītības galamērķis nav tikai zināšanas, bet arī turpmākā darbība, kā tās pratīsit izmantot!"

Skolēnu skaits sarūk

Jaunajā mācību gadā Latvijas skolās mācīsies vairāk nekā 200 tūkstoši skolēnu. Tostarp vismaz 20 tūkstoši bērnu šogad uz skolu dosies pirmo reizi.

Pēdējos gados skolēnu skaits ir sarucis. Diemžēl speciālisti prognozē, ka arī turpmākajos gados skolojamo skaitam būs tendence kristies.

Līdz ar skolēnu skaita samazinājumu sarūk arī skolu un klašu skaits. Tāpat tas ietekmējis skolotāju daudzumu - arī pedagogu kļuvis mazāk.

Jāceļas agrāk un jābrauc uzmanīgāk!

Parasti 1.septembris Rīgā, lielākajās pilsētās un citās aktīvākajās satiksmes vietās nāk ar automašīnu sastrēgumiem, tāpēc ieteicams no mājām

izbraukt laicīgāk nekā laiskajos vasaras rītos.

Uz ielas šodien jābūt daudz uzmanīgākiem, jo no garajām vasaras brīvdienām atgriežas daudz bērnu un jauniešu. Vērīgākiem jābūt ne tikai braucējiem, bet arī gājējiem.

Lai pasargātu skolēnus un citus satiksmes dalībniekus, īpašā režīmā šodien daudzviet strādās policisti. TVNET novēroja, ka jau 31.augusta vakarā Rīgas ielās bija vairāk policistu nekā ierasts. Likumsargi īpaši uzmanīja autovadītājus, kuri neievēroja ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, brauca pārāk ātri.

Izvairieties no alkohola!

Statistika un mediķu novērojumi liecina, ka ik gadu pirmajā septembrī ir bērni un jaunieši, kas lietojuši alkoholu un tādēļ saskaras ar veselības problēmām.

Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis atgādina, ka pirmais septembris ir diena, kad

bērni piedzeras kopā ar vecākiem vai atsevišķi no tiem.

Paralēli reibumā esošajiem bērniem Zinību dienā mediķu palīdzību meklē arī skolēni, kas guvuši dažādas sadzīves traumas.

Svinot jaunā mācību gada sākumu, bērni mēdz izkrist pa logu, applaucēties, apdedzināties, iedzert etiķa esenci un citus indīgus šķidrumus.

Pārrunājiet ēdienkarti!

Sākoties jaunajam mācību gadam, ar atvasēm arī vajadzētu parunāt par to, ko un kā viņi ēdīs skolā un ārpus tās. Speciālisti ir nobažījušies, ka Latvijas bērni kļūst arvien apaļāki.

Mediķi novērojuši, ka bērni ne tikai pārāk maz kustas, bet arī lieto pārlieku daudz neveselīgas pārtikas.

Aicinot būt īpaši uzmanīgiem, portāls TVNET, nopūšot savā kūkā 11 svecītes, vēl saulainu 1.septembri un veiksmīgu jauno mācību gadu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu