Samazinās vietu skaitu bezpajumtnieku patversmēs (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā kā vasarā patversmju apmeklētāju skaits strauji samazinās, Rīgas pašvaldība no 1.maija līdz 30.septembrim tajās nodrošinās līdz 440 vietām, informēja Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Jau ziņots, ka vasaras periodā tiks saīsināts arī naktspatversmju darba laiks un tās strādās no plkst.20 līdz 7.

Līdz šim Rīgā darbojās septiņas naktspatversmes, no kurām divas pieder pašvaldībai, piecas ir līgumorganizāciju naktspatversmes. Tajās kopumā šoziem tika nodrošinātas 897 vietas.

Līdz septembra beigām darbu pārtrauc naktspatversme sievietēm «PINS» Ziemeļu rajonā, Tvaika ielā 2, korpuss 12, kas darbojās rudens un ziemas sezonā.

Naktspatversmes pakalpojumus vīriešiem un sievietēm nodrošina SIA «V.E.L.G.» Kurzemes rajonā, Esplanādes ielā 1, un biedrība «Latvijas Sarkanais Krusts» Latgales priekšpilsētā, Gaiziņa ielā 7. Sievietēm atvērta naktspatversme Latgales priekšpilsētā Bārddziņu ielā 2.

Savukārt vīrieši nakts patvērumu var meklēt Rīgas patversmes vīriešu nodaļā Latgales priekšpilsētā, Maskavas ielā 208, naktspatversmē «Zilais Krusts» Maskavas ielā 336, kā arī SIA «V.E.L.G.» naktspatversmē Zemgales priekšpilsētā, Kartupeļu ielā 8. Rīgas patversmē Maskavas ielā 208 un Dienas centrā Katoļu ielā 57 iedzīvotāji aicināti ziedot ziemai atbilstošu apģērbu, apavus, segas, bet visām lietām jābūt tīrām un lietošanas kārtībā.

No 1.maija Rīgā tiks slēgta zupas virtuve Čiekurkalnā, līdz ar to vasaras periodā darbu turpinās trīs zupas virtuves, kurās šovasar tiks izdalītas 450 porcijas katru dienu piecas dienas nedēļā.

Vasaras laikā Āgenskalna tirgus rajonā, skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, zupas virtuve strādās darba dienās no plkst.12 līdz 13, Krišjāņa Barona ielā 56 - katru dienu no plkst.9 līdz 11, izņemot svētdienas, bet dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Katoļu ielā 57 - katru darba dienu no plkst.13 līdz 15.

Aprīlī četrās zupas virtuvēs kopā tika izdalītas 18 565 zupas porcijas.

Rīgā darbojas sešas siltā ēdiena izdales vietas tiem iedzīvotājiem, kam ir izsniegtas Rīgas Sociālā dienesta trūcīgā un maznodrošinātā izziņas. Katru darba dienu tiek izsniegtas līdz 600 porcijām katrā no izdales vietām - Bolderājā, Slokas ielā 33, Sarkandaugavā, Stūrmaņa ielā 25, Juglā, Ceļinieku ielā 4a; Brīvības gatvē 399, Daugavpils ielā 41 un Ziepniekkalnā, Zaļenieku ielā 40.

Aprīlī visās sešās vietās izsniegtas 62 028 ēdiena porcijas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu