Miris vēl viens gripas pacients; saslimstība turpina samazināties (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Miris vēl viens gripas pacients - kāds 72 gadus vecs vīrietis, kuram bijušas arī citas saslimšanas. Šosezon šīs ir devītais gripas upuris.

Saslimstība ar gripu Latvijā turpina samazināties

Kā informēja epidemioloģe Raina Nikiforova, arī iepriekšējie mirušie gripas pacienti bija vecumā no 62 gadiem un viņiem bija citas hroniskas kaites.

Tikmēr saslimstība ar gripu Latvijā turpina samazināties. Pagājušajā nedēļā Latvijā ar gripu slimoja 3,1 cilvēks uz 100 000 iedzīvotāju un nevienā pilsētā gripas epidēmija nebija vērojama. Saslimšanas gadījumi ar gripu reģistrēti Daugavpilī, Rīgā un Liepājā.

Slimnīcā nogādāti 14 cilvēki

Tāpat pagājušajā nedēļā samazinājās hospitalizēto gripas pacientu skaits un slimnīcā nogādāti 14 cilvēki, bet pirms nedēļas stacionēti 33 gripas pacienti.

Sarucis arī laboratoriski apstiprināto gripas gadījumu skaits - pagājušajā nedēļā saslimšana apstiprināta 17 pacientiem. Kopumā šajā sezonā gripa laboratoriski apstiprināta 1341 cilvēkam.

Varēs ziņot par epidēmijas beigām

Nikiforova prognozēja, ka arī šonedēļ gripas izplatība turpinās samazināties, un tad nākamnedēļ varēs paziņot par gripas epidēmijas beigām, jo to var darīt tad, kad nevienā no monitoringa pilsētām divu nedēļu laikā gripas izplatība nepārsniedz epidēmijas līmeni.

Vienlaikus pagājušajā nedēļā samazinājusies saslimstība arī ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām, un vidēji Latvijā ar elpceļu vīrusiem slimoja 466 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka 5.martā Infektoloģijas centrs paziņoja par gripas epidēmijas sākumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu