Solot miljonu dolāru, no vīrieša izkrāpj 2256 latus (108)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Solot piešķirt loterijā it kā laimētu miljonu dolāru, no kāda vīrieša internetā izkrāpti 2256 lati, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Policijā saņemts iesniegums no 45 gadus veca Rūjienas iedzīvotāja. Viņš informējis, ka nezināma persona, izmantojot vīrieša uzticēšanos, izkrāpusi naudu - 2256 latus.

Notikumi, kuru rezultātā vīrietis labprātīgi šķīries no ievērojamās naudas summas, sākušies 22.martā, kad viņš saņēmis e-pasta vēstuli, kurā informēts par it kā vinnētu Austrālijas loto loterijas vinnestu - miljonu dolāru. Vēlāk saņemti norādījumi uz kādu bankas kontu, kas reģistrēts Nigērijā, pārskaitīt noteiktu naudas summu.

Vīrietis, akli uzticēdamies necerētajai laimei, tā arī izdarījis. Sarakste turpinājusies apmēram mēnesi un ik pa laikam saņemti norādījumi, ka radušies negaidīti šķēršļi, kuru novēršanai atkal nepieciešams pārskaitīt naudu uz norādīto kontu. Kad sapratis, ka piekrāpts un solītās naudas nav un nebūs, vīrietis cerībā labprātīgi pārskaitīto naudu atgūt vērsies policijā.

Policija atgādina, ka šādi gadījumi atkārtojas laiku pa laikam un nebeidz pārsteigt cilvēku naivums, uzticoties svešām personām un lētiem solījumiem. Pirms sākt kādas darbības un iesaistīties šāda veida darījumos, policija iesaka vispirms rūpīgi iepazīties ar saņemto informāciju un konsultēties ar juristiem.

Komentāri (108)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu