Baznīcas aktīvi pasūta Bībeles jauno tulkojumu (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baznīcu draudzes jau pieteikušās uz vairāk nekā tūkstoti no jauna iztulkotās Bībeles eksemplāru, kas grāmatnīcās nonāks sestdien, pastāstīja Latvijas Bībeles biedrības ģenerālsekretārs Valdis Tēraudkalns.

Savukārt grāmatnīcas līdz šim pasūtījušas 500 jaunā izdevuma eksemplāru. Bībeles jauno tulkojumu varēs iegādāties divos formātos – aptuvenā cena izdevumam bez deiterokanoniskajām grāmatām jeb atdalītajiem pantiem ir 15 latu, bet ar deiterokanoniskajām grāmatām vienlaidus teksta salikumā – 23 lati, tomēr cena grāmatnīcās var atšķirties, piebilda Tēraudkalns.

Jau vēstīts, ka pēc teju 20 gadu darba sestdien iznāks Bībeles jaunais tulkojums latviešu valodā, kas ir trešais nozīmīgākais Bībeles izdevums latviski pēc Ernsta Glika veiktā pirmā Bībeles tulkojuma 17.gadsimtā un emigrācijā tapušā Bībeles 1965.gada izdevuma.

Pie Bībeles jaunā tulkojuma latviešu valodā tulkotāju un redaktoru kolektīvs strādājis kopš 1995.gada. Tulkošanas komisijas koordinators ir Juris Cālītis, tulkotāji – Uldis Bērziņš, Laila Čakare, Enoks Neilands, Knuts Skujenieks, Ilmārs Zvirgzds, Aleksandrs Bite, Dainis Zeps, Jānis Priede, Māra Poļakova, Ināra Ķemere (arī sengrieķu valodas konsultante), Ilze Rūmniece, literārā redaktore – Milda Klampe, latviešu valodas konsultante – Maija Baltiņa. Jaunā izdevuma vāka māksliniece ir Agata Muze.

Jaunais tulkojums izdots divos salikumos. Vienā no tiem ir 1272 lappuses, otrā, kurā iekļautas arī deiterokanoniskās grāmatas (tautā vairāk pazīstamas ar nosaukumu «Vecās Derības apokrifi») ‒ 2637 lappuses. Tuvākajā nākotnē plānots arī piedāvāt iespēju lejuplādēt jauno izdevumu elektroniskā formātā.

Izdevējs, projekta īstenotājs un atklāšanas svētku rīkotājs ir Latvijas Bībeles biedrība.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu