Par fotoradariem IeM iesniedz noslepenotu atbildi (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrija (IeM) sniegusi atbildi «Sabiedrībai par atklātību »Delna«» par valdībā pieņemto lēmumu vērtēt uz ceļiem izvietoto radaru iegādi, taču informācija ir slepena.

«Delnas» direktors Kristaps Petermanis apliecināja, ka atbildei piemērots ierobežotas pieejamības informācijas statuss, tādēļ viņš tās saturu nevar izklāstīt. Saņemts ir rediģēts teksts.

«Esam saņēmuši rediģētu Ministru kabineta lēmuma tekstu. Atbildes uz mūsu jautājumiem tur nav, jo lūdzām pamatojumu publiskā iepirkuma nepiemērošanai, līdz ar to pieņemam, ka tāda nav. Valdība šo lēmumu acīmredzot ir pieņēmusi, tīri pamatojoties uz likuma normu, īpaši neargumentējot, kas viennozīmīgi šajā gadījumā prasītos,» pastāstīja Petermanis.

Organizācija informāciju pieprasīja, jo uzskata, ka pēc līguma laušanas ar privāto partneri par līguma nosacījumu nepildīšanu valstij ir jāizsludina konkurss fotoradaru iegādei.

Valdība septembra vidū slēgtajā sēdes daļā nolēma lauzt līgumu ar privāto partneri fotoradaru uzstādītāju «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un Partneri»), vienlaicīgi pieņemot lēmumu piesaistīt auditorkompāniju, kas izvērtēs uzņēmēja piedāvāto cenu radaru atpirkšanai. «Delna» uzskata, ka bija jārīko jauns konkurss, un tādēļ pieļauj, ka valdības lēmumu apstrīdēs tiesā.

«Patlaban mēs meklējam juristu palīdzību. Mēs vēlamies radīt tiesisku precedentu, un tas nozīmē, ka mūsu juridiskajai argumentācijai ir jābūt pietiekami augstas raudzes,» informēja Petermanis un piebilda, ka arī auditori ir izvēlēti bez atklāta konkursa.

Tādējādi jautājums par valdības lēmumu apstrīdēšanu tiesā joprojām ir atklāts.

«Pašlaik izskatās, ka no tā izvairīties būs grūti. Mēs ceram uz valdības labo gribu, bet līdz šim nevarējām atrast precedentu, ka Ministru kabinets no sava lēmuma būtu atteicies. Esam izanalizējuši vairākus citus gadījumus, kad piemērota likumā iekļautā norma par iepirkuma nerīkošanu,» norādīja «Delnas» pārstāvis.

Iekšlietu ministrija pavēstījusi, ka lēmums, vai valsts iegādāsies uz ceļiem izvietotos radarus, tiks pieņemts līdz 27.novembrim. Līgums ar uzņēmēju tika lauzts, jo tas savlaicīgi uz ceļiem neizvietoja noteiktu skaitu mērierīces.

Ja valsts nolems iegādāties radarus, to apsaimniekošanu plānots uzticēt Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Valsts plāno iegādāties 57 radarus, no tiem 27 stacionāros, bet pārējos – pārvietojamos.

Auditora-revidenta algošanai, kas izvērtēs komersanta piedāvājumu, valdība šonedēļ piešķīra 28 tūkstošus latu.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu