Uz Dziesmu un deju svētku lielajiem koncertiem biļešu jau vairs nav (287)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien visā Latvijā no plkst.11 sākās biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču rindas pirms biļešu tirdzniecības sākuma dažviet veidojās pat no pieciem naktī. Internetā pirmajās tirdzniecības minūtēs vien saņemti 76 000 pieprasījumu. Divu stundu laikā pārdotas visas biļetes uz Dziesmu svētku Noslēguma koncertu un Deju lieluzvedumiem 5.jūlijā plkst.22 un 6.jūlijā plkst.22.

Pievienota jaunākā informācija

Šobrīd ir pieejamas biļetes gan Deju lieluzveduma koncertiem 5. jūlijā plkst.14 un 6.jūlijā plkst.15, uz Noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu, gan uz Deju lieluzveduma ģenerālmēģinājumu, vērienīgo vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, J.Vītola 150.dzimšanas dienai veltīto koncertu, Garīgās mūzikas koncertu u.c. pasākumiem.

Divās stundās nopirktas 14836 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, pilnībā ir pārdotas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz Noslēguma koncertu un Deju lieluzvedumiem 5.jūlijā plkst.22 un 6.jūlijā plkst.22.

Kā ziņots, svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Jau vēstīts, ka pirmajā stundā «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās nopirktas 8398 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, savukārt interneta veikalā «www.bilesuparadize.lv» pirmajās minūtēs vien saņemti 76 000 pieprasījumu, informēja Vasiļjeva.

«Lūdzam būt pacietīgiem, gaidot «Biļešu Paradīzes» sistēmas atbildi uz biļešu pirkuma pieprasījumu. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā,» paskaidroja Vasiļjeva.

Foto: LETA

Tiem, kam nepaveicās dabūt biļetes «legālā» veidā, jau

publiskajos pirkšanas un pārdošanas portālos jau ievietojuši sludinājumus par interesi iegādāties biļetes tur.

Kā vēstīts, telefoniski pirmās pusstundas laikā rezervēti 3000 biļešu un milzīgā pieprasījuma dēļ telefona līnija ir ļoti noslogota.

«Pieprasījums ir milzīgs, tāpēc arī telefona līnija ir ļoti noslogota. Aicinām cilvēkus būt pacietīgiem, izprotošiem un pēc brīža atkārtoti zvanīt uz biļešu rezervācijas tālruni 67371000,» uzsvēra Vasiļjeva.

Lielākās rindas izveidojušās biļešu tirdzniecības vietās Kongresu Namā, Latvijas Nacionālajā operā, Dailes teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā no plkst.11 «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

Foto: LETA

Pie Dailes teātra īsi pirms biļešu tirdzniecības sākuma rindā stāvēja aptuveni 170 cilvēku. Rinda sākusi veidoties jau naktī. Kāds vīrietis, kas pie teātra kases ieradies plkst.8, saņēmis 97.kārtas numuru.

Rinda pie Latvijas Nacionālās operas kasēm sākusi veidoties plkst.5 no rīta, un pirmie cilvēki pēc plkst.11 bija laimīgi iegādājušies biļetes, novēroja aģentūra LETA. Tobrīd pie operas bija aptuveni 200 cilvēku gara rinda.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir «Gaisma līgo Latvijā».

Komentāri (287)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu