Internetā par brīvu sola 510 Dziesmu svētku biļetes (87)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

«Pazīstami Latvijas uzņēmēji», kas sevi neatklāj, sociālajā tīklā «Facebook» izveidojuši profilu «Dziesmu svētki par brīvu», kurā šā gada 1.jūnijā par velti izsolīs kopumā 510 biļetes uz 51 koncertu, novēroja aģentūra LETA. Svētku rīkotāji aicina būt piesardzīgiem.

Profilā norādīts: «Ticot, ka biļetēm uz Dziesmu un Deju svētkiem nav jābūt biļešu spekulantu «uzvārīšanās» avotam, mēs iegādājāmies pa 10 biļetēm uz visiem svētku koncertiem (kopumā 510 biļetes uz 51 koncertu), un atdosim tās jums. Par brīvu!»

Aicina būt uzmanīgiem

Kā atzina Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva, svētku rīkotāji ir informēti par šādu iniciatīvu, taču Vasiļjeva aicināja sabiedrību būt uzmanīgiem, ne tikai pērkot biļetes no starpniekiem, bet arī piedaloties šajā iniciatīvā.

Vasiļjeva atzina, ka Dziesmu un deju svētku rīkotājiem nav informācijas par to, kas varētu būt iniciatīvas «Dziesmu svētki par brīvu» autori, taču rīt svētku rīkotāji mēģinās sazināties ar profila veidotājiem.

Vēl var cerēt uz rezervētajām biļetēm

Tāpat Vasiļjeva aicināja cilvēkus, kas vēlas iegādāties biļetes uz svētkiem, gaidīt 1.maiju, kad iepriekš rezervētās biļetes, kas, iespējams, netiks izpirktas, tiks laistas aktīvā tirdzniecībā.

Lai izlozes kārtībā iegūtu divas biļetes uz kādu no Dziesmu un deju svētku pasākumiem, akcijas rīkotāji aicina kļūt par lapas «Dziesmu svētki par brīvu» fanu, spiežot pogu «like».

Akcijas organizatori satraukti par spekulantu aktivitātēm

Profilā norādīts, ka šī ir «pilnībā nekomerciāla iniciatīva, kuru atbalsta vairāki pazīstami Latvijas uzņēmēji, kurus satrauc fakts, ka Latvijas kultūras cienītājiem tiek liegta iespēja iegādāties biļetes uz svētkiem par samērīgām cenām, jo to vairākums nonāk spekulantu rokās».

Biļešu izloze notiks šā gada 1.jūnijā un uzvarētāju vārdi tiks paziņoti «Facebook» profilā.

Akcijas organizatorus atklāšot pēc izlozes un vēlēšanām

«Tiem (arī žurnālistiem), kuri interesējas par cilvēkiem, kas stāv aiz šīs akcijas, varam apsolīt, ka atklāsim autorus tūlīt pēc biļešu izlozes (un pašvaldību vēlēšanām). Tad, jo nevēlamies, lai publiski tiktu meklēti politiski motīvi tur, kur to nav,» teikts paziņojumā.

Līdz šīs dienas pusdienlaikam lapas fanu pulkam un līdz ar to arī biļešu izlozei pieteikušies vairāk nekā 1000 «Facebook» lietotāju.

Aicina ziņot par aizdomīgiem darījumiem

Jau ziņots, ka svētku rīkotāji aicināja informēt par visiem aizdomīgajiem negodīgajiem darījumiem ar svētku biļetēm pa e-pastu «info@dziesmusvetki.lv». Latvijas Nacionālais kultūras centrs arī aicinājis iedzīvotājus neiegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem ārpus oficiālā biļešu izplatītāja «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietām, brīdinot, ka pastāv varbūtība iegādāties viltotas biļetes, kuras neakceptē biļešu elektroniskie lasītāji biļešu norišu vietās.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir «Gaisma līgo Latvijā».

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu