Lūdz ievērot piktogrammās dziesmu svētku biļetēs norādītās prasības (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dziesmu un deju svētku rīkotāji pasākumu apmeklētājiem iesaka iepazīties ar ieejas biļešu otrajā pusē redzamajām piktogrammām un ievērot tur norādītās prasības, pastāstīja dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva. «Galvenais skatītāja dokuments ir biļete, kuru iegādājoties apmeklētājs ir informēts un pēc būtības piekrīt svētku rīkotāju noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī uzņemas saistošus pienākumus,» paskaidroja Vasiļjeva.

Viņa arī informēja, ka svētku rīkotāji drošības nosacījumu dēļ nenodrošinās mantu glabātavu, tādēļ aicina apmeklētājus ievērot noteikumus, kuri atspoguļoti uz biļetes, un neņemt līdzi neatļautus priekšmetus.

Biļešu reversā piktogramma norāda arī uz pilnīgu aizliegumu ienest fotokameras. Tomēr, reaģējot uz pagājušajos dziesmu svētkos 2008.gadā sabiedrībā izteikto neapmierinātību par pilnīgu aizliegumu fiksēt svētkus un pamatotu norādi, ka fotokameras ir iebūvētas gandrīz katrā mobilajā tālrunī, ir atļauts izmantot parastās fotokameras, norādīja Vasiļjeva.

Taču neakreditēti fotogrāfi nedrīkstēs izmantot profesionālo fotoaparatūru, lai neaizskartu pārējo svētku apmeklētāju intereses, kuriem traucētu sēdvietā uzstādīts foto statīvs, profesionālās zibspuldzes gaismas, izvirzīti fotoobjektīvi un citas profesionālas aparatūras izmantošana.

Mežaparkā un «Daugavas stadionā» svētku rīkotāji ir paredzējuši speciālas vietas akreditētajiem filmētājiem un fotogrāfiem. Fotografēt un filmēt ar masu mediju akreditāciju varēs tikai no šīm vietām. Vasiļjeva sacīja, ka šajos dziesmu svētkos paredzēta īpaša akreditācija arī citiem autoriem, jo svētki ir spēcīgs ideju impulss.

Vasiļjeva uzsvēra, ka viena no svētku veiksmes atslēgām ir arī savstarpējā cieņa un tolerance – gan pret tiem gandrīz 40 tūkstošiem dalībnieku, kas sniegs iespēju baudīt piecu gadu laikā tapušo sniegumu, gan pret tiem gandrīz 200 tūkstošiem apmeklētāju, kas skatīsies svētku pasākumus.

XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu kopumā veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm. Svētkiem gatavojas 40 tūkstoši dalībnieku – kolektīvi no Latvijas, latviešu diasporas un ārvalstīm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu