Krievijas pilsonei dzemdības Latvijā izmaksājušas 20 000 dolāru (136)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uz Krievijas pilsones Natālijas Poļakovas vārda atvērts konta numurs, kurā var ieskaitīt līdzekļus, kas nepieciešami, lai samaksātu par sievietes jaundzimušo bērnu uzturēšanos slimnīcā Latvijā, liecina paziņojums Krievijas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

Krievijas pilsonei sākušās priekšlaicīgas dzemdības, un viņas dvīņi pasaulē nākuši Latvijas ārstniecības iestādē. Sieviete un viņas bērni Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā uzturas jau kopš 7.jūlija.

Mēneša laikā summa, kas viņai jāmaksā, sasniegusi vairāk nekā 20 000 ASV dolāru (10 500 latus).

Par sievietes situāciju komentāru masu medijiem sniedzis arī Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševics.

Lukaševics norāda, ka ekstrēmā situācija ir Krievijas vēstniecības Rīgā uzmanības lokā un panākta vienošanās, ka Poļakova un viņas bērni uzturēsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Pēc Latvijas ārstu domām, sievietes un viņas bērnu veselības stāvoklis ir stabils. Tiek apspriestas arī sievietes un jaundzimušo transportēšanas iespējas uz Krieviju, taču galavārds būs jāsaka mediķiem.

Krievijas vēstniecībā jau noformētas bērnu dzimšanas apliecības un apstiprināta viņu piederība Krievijas pilsonībai.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu