NEPLP izsludinās sabiedrisko pasūtījumu, tam atvēlot 600 000 Ls (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai skatītājiem bezmaksas apraidē būtu pieejami pieci televīzijas kanāli, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinās konkursu par sabiedrisko pasūtījumu, kopumā tam atvēlot 600 tūkstošus latu no valsts budžeta, ceturtdien pastāstīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants.

Pašlaik ir aktuāls jautājums par kanālu skaitu bezmaksas apraidē, jo no jaunā gada MTG grupas nacionālie televīzijas kanāli LNT un TV3 nolēmuši pamest bezmaksas apraidi. Tādējādi tas draud ar to, ka bezmaksas apraidē būs tikai divi Latvijas Televīzijas kanāli.

Konkurss būs uz triju kanālu vietām, no kuriem viens varētu būt reģionālais. Konkursa nolikumu izstrādās līdz 14.novembrim.

NEPLP pārstāvis Gints Grūbe bija vienīgais, kas balsojumā atturējās. Viņš uzskata, ka vispirms bija jāizrunājas ar Latvijas Televīzijas valdi, jo tā pašlaik ir vienīgā, kas saņem valsts budžeta līdzekļus.

Patlaban bezmaksas pakā esošos kanālus skatās 7–10% Latvijas iedzīvotāju jeb 140 līdz 200 tūkstoši cilvēku.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu