Noteikts paaugstinātas ledus bīstamības periods Rīgas ūdenstilpēm (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pazeminoties gaisa temperatūrai, Rīgas ūdenstilpes pakāpeniski sāk aizsalt, taču no kāpšanas uz ledus vajadzētu atturēties - Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā noteikts paaugstinātas bīstamības periods, atgādina Rīgas dome.

Ņemot vērā, ka Rīgas ūdenstilpēs veidojas pirmais ledus, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) izdevis rīkojumu, ar kuru no šodienas tiek noteikts paaugstinātas ledus bīstamības periods Rīgas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs.

Šajā laikā iedzīvotājiem atrasties uz ūdenstilpju ledus ir aizliegts. Atbilstoši Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumu normām šādu rīkojumu izdevis pilsētas izpilddirektors.

Rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Saskaņā ar sabiedriskās kārtības noteikumiem par prasību neievērošanu var uzlikt naudas sodu līdz 71 eiro. Ja minēto prasību neievērošanas dēļ personu glābšanas darbos tiks norīkoti speciālie dienesti, naudas sods varēs sasniegt no 142 līdz 350 eiro.

Pašvaldības policija aicina par bīstamības periodā Rīgas administratīvajā teritorijā uz ledus pamanītajām personām informēt policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu jebkurā diennakts laikā, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu