DP: iedzīvotāju ceļošana uz Ukrainu var nelabvēlīgi ietekmēt drošības situāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas iedzīvotāju ceļošana uz konfliktu reģioniem nākotnē var nelabvēlīgi ietekmēt drošības situāciju Latvijā, norāda Drošības policija (DP).

Iepriekš medijos izskanējis, ka dažu dienu laikā internetā izvietoti jau trīs video, kuros bruņoti vīrieši stāsta, ka ieradušies Ukrainā no Ludzas. Viņi sevi dēvē par krievu patriotiem un aicina vīriešus no Latvijas doties uz Donbasu Ukrainā un prokrievisko kaujinieku rindās cīnīties pret ukraiņiem. Ja šī cīņa tiks zaudēta, līdzīgi nemieri būšot arī Latvijā, norāda kaujinieki.

Drošības policija esot informēta gan par šiem video, gan tajos redzamo personu došanos uz Ukrainu. Video redzamo personu atsauce uz situāciju Latvijā vēlreiz apliecina, ka Latvijas iedzīvotāju ceļošana uz konfliktu reģioniem nākotnē var nelabvēlīgi ietekmēt drošības situāciju Latvijā, norāda DP.

Tāpēc DP ļoti rūpīgi sekojot līdzi šāda veida aktivitātēm un veic nepieciešamās darbības, lai novērstu iespējamos drošības riskus, ko var radīt šāda veida darbības.

Jau ziņots, ka kopš pavasara Ukrainas austrumos, Doņeckas un Luganskas apgbalos, norisinās bruņots konflikts starp promaskaviskaviskajiem separātistiem un Ukrainas valdības spēkiem, un tādēļ tūkstošiem cilvēku ir bijuši spiesti doties bēgļu gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu