Ugunsdzēsējiem šodien notiek plašas mācības ostā Vecmīlgrāvī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien organizē civilās aizsardzības mācības ostā Vecmīlgrāvī, aģentūru LETA informēja VUGD. Mācības sāksies plkst.10 uzņēmumā «Alpha Osta», Atlantijas ielā 35.

Mācību scenārijs paredz, ka, veicot minerālmēslu pārkraušanu kupolā, aizdedzies frontālais iekrāvējs, tādēļ veidojas bīstama situācija kupolā. Notikuma vietā ieradīsies vairākas VUGD autocisternas, Rīgas Pašvaldības policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, Rīgas brīvostas pārvaldes ekipāžas un Valsts vides dienesta pārstāvji.

Pēc mācībām tiks analizēti un novērtēti mācību rezultāti.

Mācības ir iepriekš plānotas, nekāds reāls ugunsgrēks neizcelsies un iedzīvotājiem, kuri šajā rajonā redz ugunsdzēsēju tehniku un rosību uzņēmumā, kā arī dzird trauksmes sirēnas, nav pamata satraukumam.

Civilās aizsardzības mācības notiek ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, lai pārbaudītu iesaistīto institūciju koordinētu rīcību atbilstoši civilās aizsardzības plānos noteiktajiem pasākumiem. Šādos gadījumos uz objektu parasti izbrauc vairākas ugunsdzēsēju automašīnas, var notikt darbinieku evakuācija, imitēta aizdegšanās vai ķīmisko vielu noplūde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu