Spolītis plāno rosināt izmaiņas Satversmē, lai atteiktos no deputātu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deputāts Veiko Spolītis (V) pēc svētku brīvdienām plāno iesniegt Saeimā grozījumus Satversmē, kas paredzēs atteikties no deputātu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos.

Pašlaik Satversme paredz, ka deputātam nevar uzlikt administratīvo sodu bez Saeimas piekrišanas. Pēc Spolīša domām, šī norma ir novecojusi, jo

Saeimas pārstāvis neatšķiras no citiem Latvijas iedzīvotājiem,

līdz ar to nav iemesla prasīt Saeimas atļauju izdot deputātu administratīvai sodīšanai. Spolītis gan neplāno rosināt izmaiņas saistībā ar deputāta imunitāti citos gadījumos.

Runājot par viņam piemērotā administratīvā aresta izciešanas laiku, Spolītis norādīja, ka tas ir Valsts policijas Salaspils iecirkņa varā, «kad viņi lems, tad tas arī tiks darīts».

Viņš arī zinot, ka kamerā nav iespējams paņemt elektroniskās ierīces, līdz ar to viņš plāno «aprobežoties ar papīru, zīmuli un grāmatām».

Kā ziņots, Saeima šodien piekrita piecu dienu administratīvā aresta izpildei Spolītim, kurš pirms deputāta mandāta apstiprināšanas pieķerts par braukšanu reibumā.

Saeimas lēmums pieņemts gandrīz vienbalsīgi, pašam Spolītim atturoties un vēl diviem parlamentāriešiem nepiedaloties balsojumā.

Jau vēstīts, ka Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Saistībā ar šo situāciju Spolītis ir apturējis savu darbību partijā «Vienotība», tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks. Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (V) pilda ministra pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu