Bērnu slimnīcas fonds noliedz, ka Dāvja ģimene būtu maldinājusi ziedotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atsaucoties uz sociālo tīklu lietotāju paustajām bažām par to, ka nupat izglābtā Dāvja ģimene dzīvojusi Lielbritānijā un atbraukusi uz Latviju meklēt palīdzību dēlam, Bērnu slimnīcas fonda pārstāvji izplatījuši paskaidrojumu, kurā norāda, ka bažām par šādu rīcību nav pamata - ģimene pirms gada atgriezusies Latvijā, un tikai tad Dāvi piemeklējušas veselības problēmas.

Sekojot līdzi informācijai sociālajos tīklos un medijos par ziedotāju bažām par ziedojumu vākšanas akciju un to, ka Dāvja ģimene patiesībā dzīvo Lielbritānijā, Bērnu slimnīcas fonds nolēmis padalīties ar ziedotājiem un sabiedrību kopumā ar informāciju, kas ir Fonda rīcībā.

«Savā pieredzē gan Fonda darbinieki gan ārsti ir redzējuši gana bezatbildīgas un vienaldzīgas mātes. Taču šajā gadījumā Fonds un ārstējošais ārsts O.Volrāts var apliecnāt, ka Dāvja mamma no pirmās dienas, kad ieradās BKUS (slimnīcā) līdz Dāvja prombraukšanai uz ASV, ir bijusi atbildīga, vienmēr aktīvi iesaistījusies un vēlējusies palīdzēt Dāvja aprūpē, turklāt mamma kopā ar Dāvi palātā dzīvoja un nakšņoja praktiski visu laiku, kad Dāvis atradās BKUS,» skaidro fonda pārstāvji.

Fonda rīcībā ir informācija par to, ka

Dāvja ģimene atgriezusies Latvijā pagājušā gada sākumā pēc četru gadu uzturēšanās Lielbritānijā.

Ārstējošais ārsts ir apliecinājis, ka

Dāvja slimība sākās pēkšņi pagājušā gada jūnijā, kas kliedē iespējamas aizdomas par to, ka ģimene varētu būt atgriezusies Latvijā ārstniecības nolūkā, un tādā veidā būtu maldināti ziedotāji.

Vienlaikus fonds uzsver, ka tā prioritāte vienmēr ir bērns un viņa veselība, un

aktīvas ekonomiskas migrācijas apstākļos nevienam bērnam nav jāuzņemas atbildība par to, kurā valstī un cik ilgi viņš iepriekš ir dzīvojis.

Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Liene Dambiņa Tviterī atklāja, ka Dāvis mācās Slokas pamatskolā, bet mamma strādā veikalā Valteros. «Jocīgi to rakstīt, jo ticu, ka mēs taču palīdzētu glābt dzīvību ikvienam bērnam,» viņa piebilst.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos pretrunīgu reakciju izraisījis fakts, ka Dāvja vecāki dzīvojuši Lielbritānijā. Kamēr daļa iedzīvotāju uzskatījuši par nepieņemamu situāciju, ka ģimene nodokļus maksā citā valstī, bet palīdzību meklē Latvijā, citi uzsver, ka nav nozīmes, kur dzīvo nelaimē nonākušais bērns, jo tā dzīvība ir vienādi svarīga neatkarīgi no vietas, kur tas dzīvo.

Jau ziņots, ka, visticamāk,

jau pirmdien Dāvi izrakstīs no Filadelfijas Bērnu slimīcas,

kur decembra vidū veica operāciju par Latvijas iedzīvotāju saziedoto naudu un valsts atvēlētajiem līdzekļiem.

Bērnu slimnīcas ārsti decembra sākumā publicēja aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā, un ārstēšanai nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro, taču valsts atteikusi segt šādu summu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu