ES vajadzīga teroristu «rehabilitācijas» programma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībai (ES) pēc traģiskajiem notikumiem Francijā būtu vajadzīga teroristu «rehabilitācijas» programma, šodien žurnālistiem neformālajā ES Padomes iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē sacīja ES pretterorisma koordinators Žils de Keršovs.

De Keršovs pievērsās jautājumam par cietumiem, aicinot ES dalībvalstis fokusēties uz radikāli noskaņotu cilvēku rehabilitēšanu gan cietumos, gan ārpus tiem. Pretterorisma koordinators pauda, ka šāda programma ir jāattīsta, jo cietumi esot radikalizācijas «inkubatori».

Pēc de Keršova paustā, personas, kas iznāk no cietuma, radikalizējas un pastāv risks, ka tās varētu radikalizēt arī citus cilvēkus, kas vēlāk iznāks no cietuma.

Kā ziņots, vakar, 29.janvārī, un šodien notiek neformālā ES Padomes iekšlietu un tieslietu ministru sanāksme. Šodien notiek tieslietu ministru tikšanās, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar iespējamiem turpmākajiem pasākumiem tieslietu jomā, reaģējot uz terorisma draudiem.

Diskusijas paredzētas par personas datu aizsardzības regulējumu, proti, saistībā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas un Datu aizsardzības direktīvas darbības jomu noteikšanu. Tāpat sanāksmes laikā plānota diskusija par tiesiskuma digitalizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu