Latvijas Universitāte sāks īstenot četrus pētniecības projektus par 1,5 miljoniem eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Universitāte (LU) saņēmusi atbalstu četru pētniecības projektu īstenošanai par kopējo summu 1 468 451 eiro, aģentūru BNS informēja augstskolā.

Projekti atbalstīti Valsts izglītības attīstības aģentūras, Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta programmas «Pētniecība un Stipendijas» aktivitātē «Pētniecība».

LU informēs projektu: ES politikas ietekme uz augstākās izglītības un pētniecības sistēmu izmaiņām Norvēģijā un Latvijā. Projekta izmaksas ir 581 660 eiro. Projekta partneri ir «Nordic Institute for Studies in Innovation», «Research and Education», Rīgas Tehniskā universitāte un Stokholmas Ekonomikas skolas filiāle Rīgā.

Augstskola ieguvusi 444,8 tūkstošus eiro projekta «Minerālresursu izmantošanas tehnoloģiju attīstība agrākajos laikos» realizācijai. Projekta partneri ir Latvijas vēstures institūts, Oslo Universitātes Kultūrvēstures muzejs.

Projekts «Dzimums, kultūra un vara: daudzveidība un mijiedarbība Latvijā un Norvēģijā» tiks realizēts par 261 802 eiro. Tā partneri ir «Centre of Gender Research at the University of Oslo» un Rēzeknes Augstskola.

Savukārt par 180 203 eiro tiks īstenots projekts «Zinātniskās kapacitātes attīstība farmaceitisko produktu atkritumu pārvaldībā Latvijā un Norvēģijā». Projekta partneris ir Oslo Universitāte.

Pētniecības aktivitāte vērsta uz divpusējās sadarbības stiprināšanu starp Latvijas un Norvēģijas pētniecības iestādēm, tādējādi stimulējot iestāžu ilgtermiņa sadarbību, kā arī to kapacitātes un kompetenču attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu