Līdz rudenim atliek Liepājas Universitātes rektora vēlēšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas Universitātes rektora vēlēšanas, kas bija plānotas 8.jūnijā, nolemts atlikt līdz jaunā studiju gadu sākumam, informēja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Vakar notikušajā Liepājas Universitātes Satversmes sapulcē ar balsu vairākumu nolemts atlikt rektora vēlēšanas, ņemot vērā Padomnieku konventa ieteikumu pēc vienīgā rektora amata kandidāta Edgara Lāma prezentācijas noklausīšanās, kas notika piektdien Rīgā. Liepājas Universitātes Senāta priekšsēdētāja Zanda Gūtmane, skaidrojot šo lēmumu, atzina: «Lai Liepājas Universitātes attīstības redzējumu saskaņotu ar Liepājas pilsētas attīstības vīziju, Satversmes sapulce pieņēma lēmumu rektora vēlēšanas atlikt līdz jaunā studiju gada sākumam, dodot rektora amata kandidātam ilgāku laiku diskusijām un universitātes attīstības koncepcijas sagatavošanai.»

Trešdien, 3.jūnijā, kā plānots, Liepājas Universitātē notiks darbinieku un studentu diskusija ar rektora amata kandidātu Lāmu. Klātesošie varēs iepazīties ar viņa redzējumu par Liepājas Universitātes nākotni un attīstības virzieniem, kā arī uzdot jautājumus un iesaistīties diskusijā.

Kā ziņots, savu piekrišanu būt par Liepājas Universitātes rektora amata kandidātu devis filoloģijas zinātņu doktors, Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms. Otra šim amatam izvirzītā kandidāte Diāna Laiveniece no kandidēšanas atteikusies, līdz ar to Lāms rektora vēlēšanās būs vienīgais kandidāts.

Liepājas Universitātes iepriekšējais rektors Jānis Rimšāns aizgāja mūžībā šī gada 11.janvārī. Pašlaik rektora pienākumus pilda zinātnes prorektore Ieva Ozola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu