«Positivus» ballētāji Salacgrīvā atstāj atkritumu lauku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Kaspars Daleckis Photography

Līdzīgi kā pēc vairuma masveida pasākumu, arī Salacgrīvā pēc «Positivus» festivāla apmeklētājiem palicis atkritumu lauks, liecina sociālajā tīmeklī ievietotais video, ko uzņēmis fotogrāfs Kaspars Daleckis.

Pievienots festivāla organizatoru komentārs

Ainiņu mazliet apokaliptisku padara arī kaijas, kas pamestajos atkritumos meklē ko ēdamu.

Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par šo ainiņu gan atšķiras - vieni kritizē festivāla apmeklētājus, citi - organizatorus, kuri neesot nodrošinājuši pietiekami daudz atkritumu tvertņu, trešie atzīmē, ka līdzīgi skati diemžēl ir ierasta parādība teju pēc katra lielāka masu pasākuma, neatkarīgi no tā, vai tas bijis «Positivus», Dziesmu svētki vai 9.maija svinības.

Pēc Vides izglītības fonda kampaņā Mana jūra veiktā monitoringa saskaņā ar ANO vides programmas vadlīnijām iepriekšējos trīs gadus Salacgrīvas pludmale – dabas liegums Vidzemes akmeņainā jūrmala -, arī pēc festivāla ir bijusi starp desmit tīrākajām pludmalēm Latvijā. Šāds apsekojums liecina, ka teritorijas uzkopšanas darbi tiek veikti kvalitatīvi un pārdomāti, tā situāciju komentē organizatori.

Darbs pie Zvejnieku parka teritorijas, kurā notiek Positivus festivāls, sakārtošanas sākas jau agrā pavasarī – teritorija tiek uzkopta, tajā tiek iesēta zāle un veikti citi nepieciešamie priekšdarbi sadarbībā ar Zvejnieku parka apsaimniekotāju Salacgrīvas domi, to skaitā atjaunotas laipas un takas, lai pēc iespējas mazāk tiktu izbradāta augu valsts.

Uzsākoties festivālam, atkritumu savākšana un šķirošana notiek nepārtraukti, 24 stundas diennaktī, visā festivāla teritorijā,

to skaitā telšu pilsētiņā, ir izvietoti konteineri atkritumu šķirošanai. Tāpat visiem tirgotājiem un citu aktivitāšu nodrošinātājiem saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ir pienākums uzkopt savu teritoriju, kā arī saudzīgi izturēties pret dabas liegumu, lai netiktu nodarīts kaitējums apkārtējai videi. Arī pludmalē netiek veikta nekāda apbūve, tā saudzējot Vidzemei raksturīgo akmeņaino jūrmalu.

Lielākie uzkopšanas darbi sākās pirmdien – tos sniedz SIA Vides pakalpojumu grupa, kas veic teritorijas sakopšanu un dalīti vākto otrreiz pārstrādājamo atkritumu apsaimniekošanu,

un Salacgrīvas novada izvēlētais atkritumu apsaimniekotājs SIA Zaao, kas ir nešķiroto sadzīves atkritumu savācējs. Visi atkritumi pirms izvešanas tiek presēti, tā tie aizņem mazāk vietas un nākas nodarbināt mazāk automašīnu, tā samazinot CO2 izmešu skaitu. Darbs pie teritorijas sakopšanas turpināsies visu nedēļu.

Elektrība Positivus festivālā tiek ražota uz vietas, strāvas padevi nodrošina ģeneratori, un katram apakšuzņēmējam ir ierobežots pieejamās elektrības apjoms, tā nodrošinot, ka enerģija netiek patērēta nelietderīgi. Apgaismojumu nodrošina LED lampas..

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu