«Re:TV» un «TV24» sola piedāvāt daudzveidīgu saturu jauniešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Abi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursa pretendenti - «Re:TV» un «Rīga TV24», kuriem uzticēts veidot bērnu un jauniešu raidījumus, gatavi jauniešiem piedāvāt daudzveidīgu saturu.

«Re:TV» plāno raidījumā «Atvērti pasaulei», diskutēt par jauniešiem aktuālām tēmām, bet «Rīga TV24» ar savu raidījumu «Tete-a-tete ar Rīgu» vēlas iedvesmot jauniešus.

«Sagatavojām pilnīgi jaunu raidījuma konceptu, studijas raidījumu, kurā tiks iesaistīti arī paši jaunieši, veidojot video un foto materiālus, kā arī no reģioniem gatavosim reģionālo televīziju sižetus par aktuālo tēmu. Raidījumā tiks uzaicināti raidījuma dalībnieki, paši jaunieši, un arī eksperti, kas par šīm aktuālajām tēmām diskutēs. Ņemot vērā šīs tēmas, ir uzaicināti jaunie cilvēki, lai tā nav sausa diskusija, bet tiek runāts par konkrētu jautājumu no viņu viedokļa,» aģentūrai LETA sacīja SIA «Vidzemes televīzija» valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris

Viņš uzsvēra, ka viss ir sagatavots raidījumu tapšanai. «Raidījumu sākām gatavot nedaudz pirms tā brīža, kad uzzinājām par uzvaru konkursā, jo termiņš, lai pirmo raidījumu sagatavotu kvalitatīvi ir diezgan īss un mēs sakārtojām, ka ar savām finansēm mēs šo projektu jau sākām gatavot. Zināmas ir gan tēmas, gan arī eksperti, gan arī jaunieši. Viss ir sagatavots, lai sāktu ražot šos raidījumus. Visi raidījumi līdz gada beigām ir saplānoti grafikā, to arī prasīja konkursa nolikums. Ja pieskaita reģionālo sižetu veidošanu, tad kopā pie raidījuma izveides strādās ne mazāk kā 20 cilvēki,» sacīja Vekteris

Plānots, ka studijā raidījumā «Atvērti pasaulei» sarunāsies raidījuma vadītājs, 2-3 jaunieši, kuri pārstāv dažādus viedokļus un kompetents eksperts. Ētera diskusijas vadītājs būs jaunietis, alūksnietis Viesturs Levada. Raidījuma redaktore būs jauniete Liene Kalimesa, liecina informācija «Re:TV» raidījuma «Atvērti pasaulei» pieteikuma prezentācijā NEPLP konkursam.

Savukārt «Rīga TV24» raidījums «Tete-a-tete ar Rīgu» plāno iedvesmot jauniešus, aģentūrai LETA sacīja «Rīga TV24» direktors Klāvs Kalniņš.

«Raidījums jau no pašiem pirmsākumiem ir tendēts uz jauniešiem. Esot jau pusotru gadu ēterā tas uzrunājis ļoti plašu auditoriju tieši jauniešu vidū. Raidījuma mērķis ir izglītot un iepazīstināt Latvijas jauniešus ar kultūras daudzveidību un uzņēmumiem, kas iedvesmo citus. Apkārt ir daudz un dažādu notikumu, bet ne vienmēr televīzija vai mediji to atspoguļo. Šis ir viens no raidījumiem, kas atspoguļo plašus notikumus gan Rīgā, gan Latvijā interesantā manierē. Ne vienmēr mūs tik ļoti interesē pats notikums, bet tas, kas notiek notikumam apkārt, piemēram, atmosfēra, kā cilvēki konkrētā notikumā pavada laiku. Tāpat raidījumā stāstīs par Latvijas zīmoliem ar iedvesmojošiem stāstiem. To, ka Latvijā jaunieši var atrast darbu, veidot savu biznesu un šis raidījums parāda kā to darīt,» sacīja Kalniņš.

Kalniņš informēja, ka raidījums «Tete-a-tete ar Rīgu» tiek veidots no reportāžām, nevis filmēts studijā. «Tā vadītāja ir mūsu televīzijas personība Lelde Lietuviete. Viņa katru nedēļu dodas uz pasākumiem, atrast stāstus un veido reportāžas no pašiem pasākumiem ar intervijām parādot, kas tajos notiek. Raidījums netiek filmēts studijā. Ja nemaldos, katrā raidījumā ir 3-4 reportāžas, kurās tiek intervēti dažādi jomu pārstāvji. Pašas raidījumu tēmas pilnībā visas vēl nav zināmas, jo notikumi mainās. Pašas raidījuma iestrādes gan jau ir zināmas - iedvesmojošie stāsti, kultūra, burziņi, notikumi. Tās ir pamattēmas, ar kurām uzrunājam jauniešus. Uzrunāsim gan bērnu, gan jauniešu auditorijas. Katru nedēļu veidosim arī kādu sižetu bērniem, vai no bērnu pasākumiem vai bērnu veikaliem,» sacīja Kalniņš.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga, konkursa finansējums ir 14 684 eiro mēnesī. Tā kā konkursā apstiprināti abi tā pretendenti piešķirtais finansējums tiks sadalīts uz pusēm abiem no tiem, aģentūrai LETA apstiprināja NEPLP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Dulevska.

NEPLP 30. jūlija sēdē apstiprināja konkursa rezultātus sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanai nacionālajiem komerciālajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas veido TV programmas un nodrošina to apraidi bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai 2015. gadā. Konkursā tika apstiprināti SIA «Vidzemes televīzija» («Re:TV») un AS «TV Latvija» («Rīga TV24») piedāvājumi, iepriekš informēja Berga.

«Vidzemes televīzijas» piedāvājums paredz no šā gada 9.augusta veidot jaunu studijas diskusiju raidījumus «Atvērti pasaulei», kurā tiks risinātas sarunas par bērniem un jauniešiem interesējošām tēmām un jautājumiem. Raidījumos tiks demonstrēti arī pašu jauniešu veidoti video un foto materiāli. Raidījumi būs redzami svētdienās no plkst.20.30 līdz 21. Kopumā šogad iecerēts izveidot 20 raidījumus. «TV Latvijas» piedāvājums paredz veidot raidījumu «Tete-a-tete ar Rīgu». Raidījuma mērķis ir izglītot un iepazīstināt Latvijas jauniešus ar kultūras daudzveidību, cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri iedvesmo citus attīstībai. Šogad plānots izveidot 20 raidījumus, katru 26 minūšu garumā. Tie būs redzami svētdienās ar atkārtojumiem pirmdienās un sestdienās, iepriekš informēja Berga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu