Bergmanis ASV kongresmeņiem apliecina Latvijas apņemšanos palielināt aizsardzības budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) šodien sarunā ar ASV Republikāņu kongresmeņu delegāciju uzsvēra, ka Latvijas atbildībā ir stiprināt savu drošību, informēja ministrijā.

«Izvērtējot mūsdienu drošības situāciju, Latvijas valdība ir pieņēmusi lēmumu palielināt aizsardzības budžetu, lai līdz 2018.gadam sasniegtu 2% no iekšzemes kopprodukta. Varu apliecināt, ka aizsardzības budžets ir mana prioritāte un esmu apņēmies darīt visu nepieciešamo, lai to palielinātu,» ASV kongresmeņiem sacīja ministrs.

Sarunas laikā ASV kongresmeņi norādīja, ka Latvija ir atbildīga par sava aizsardzības budžeta palielināšanu, un atzīmēja, ka palielināt to ir īpaši nozīmīgi šā brīža drošības izaicinājumu apstākļos.

Bergmanis pateicās ASV pusei par ieguldījumu Latvijas un reģiona drošības stiprināšanā, nodrošinot ASV spēku klātbūtni.

Jau ziņots, ka šodien aizsardzības ministrs Bergmanis tikās ar ASV Republikāņu kongresmeņu delegāciju, lai pārrunātu Latvijas un ASV divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī reģionālās drošības aktualitātes. Pēc tikšanās ar aizsardzības ministru, ASV kongresmeņu delegācija apmeklēja Ādažu bāzi, lai tiktos ar tur izvietotajiem ASV karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu