KNAB administratīvi sodījis deviņus Smiltenes domes deputātus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu administratīvi sodījis deviņus Smiltenes novada domes deputātus, tostarp – domes priekšsēdētāju Gintu Kukaini (NA), liecina informācija KNAB mājaslapā.

Domes priekšsēdētājs Smiltenes novada domes 2014.gada 26.novembra sēdē balsoja par 514 eiro lielas ikmēneša atlīdzības noteikšanu sev par pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumu pildīšanu uzņēmumā «Smiltenes NKUP» un «Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca» un līdz 2015.gada 30.jūnijam neierosināja šo atlīdzību izmaksu pārtraukt.

Taču, kā norāda KNAB, kapitāla daļu turētāja pārstāvim pienākumi jāpilda atbilstoši viņam noteiktajiem amata pienākumiem attiecīgajā pašvaldībā un atlīdzība par šo pienākumu pildīšanu jāsaņem amatam noteiktās mēnešalgas ietvaros.

Par šo pārkāpumu Kukainis sodīts ar 70 eiro naudassodu. Lēmuma pieņemšanā tika ņemts vērā, ka 2015.gada 15.decembrī Kukainis tika saukts pie administratīvās atbildības par Interešu konflikta novēršanas likumā noteikto valsts amatpersonas amata savienošanas un ienākumu gūšanas ierobežojumu pārkāpšanu.

Šī balsojuma dēļ ar 70 eiro naudassodu par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu sodīts arī Smiltenes novada domes deputāts Aigars Veldre (NA), Ivars Joksts («Vienotība»), Kaspars Putrālis, Kaspars Markss (politiskā partija «Reģionu alianse»), Ilze Vergina («Vienotība»), Guntars Markss (politiskā partija «Reģionu alianse»), Inese Raiskuma (politiskā partija «Reģionu alianse») un Andrejs Lācis (politiskā partija «Reģionu alianse»). KNAB konstatējis, ka minētie deputāti pārkāpumu izdarījuši aiz neuzmanības.

KNAB lēmumi ir izpildīti un ir stājušies spēkā.

Smiltenes novada domē ir 15 deputāti, liecina informācija Smiltenes novada mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu