Triju Zvaigžņu ordeni saņems augsta ranga ASV politiķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Augsta ranga ASV politiķiem piešķirs Triju Zvaigžņu ordeni, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Ordeņu kapituls šā gada 12.septembrī nolēmis par nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa II šķiru bijušajam ASV senatoram Karlam Levinam (Carl Levin).

Savukārt ordeņa III šķira piešķirta bijušajam ASV vēstniekam NATO, Čikāgas Ārpolitikas padomes prezidentam Ivo Dālderam (Ivo Daalder) un ASV aizsardzības sekretāra palīga vietniekam Eiropas un NATO politikas jautājumos Džeimsam Taunsendam (James Jim Townsend).

Tāpat Ordeņu kapituls 12.septembrī nolēmis par nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Atzinības krusta IV šķiru ilggadējam latviešu sabiedriskajam darbiniekam un mecenātam ASV Ivaram Galiņam.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Latvijas labā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība, gan īpaši nopelni Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā vai valsts tālākas nostiprināšanas laikā.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni var apbalvot arī ārvalstu vadītājus un ārvalstu valdību vadītājus, starptautisko organizāciju vadītājus, ārvalstu vēstniekus un citas ārvalstu amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu