Aktīvists aicina sievietes nesatikties ar vīriešiem, kuri nedien Zemessardzē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Ņemot vērā valsts apdraudējumu, Zemessardzes atbalsta aktīvists Juris Ulmanis paziņojumā medijiem aicina sievietes nesatikties ar vīriešiem, kuri nedien Zemessardzē.

Viņš norāda, ka Latvijas iedzīvotāju skaits ir 1 969 000, bet zemessargu un Zemessardzes veterānu skaits ir apmēram 9000, no kuriem 15% ir sievietes. «Ja ir 9000 zemessargu un 85% no tiem ir vīrieši, tad Zemessardzē mums ir tikai 7650 veči,» aprēķinājis Ulmanis.

Viņš norāda, ka valsts aizsardzībā ir nepieciešams katrs cilvēks, kurš dzīvo Latvijā, tāpēc ir jāstājas Zemessardzē. Latvija varot kļūt par visdrošāko valsti pasaulē ar visvairāk «iniciēto vīriešu» un pašapziņu par savas zemes godu.

Ulmanim liekas netaisnīgi un neloģiski, ka 1000 cilvēkus lielais Latvijā paredzētais starptautiskais NATO bataljons būs gatavs atdot dzīvību par mūsu zemi.

«Ir skaidri jāapzinās, ka, neraugoties uz Krievijas labi attīstīto un sarežģīto informācijas sistēmu pret mums, mūsu iespēja ir neticēt mītam par mistisko stipro plecu, neticēt tam, ka Krievija ir vienīgā īsto un patieso vērtību glabātāja un tāpēc visi viņu vajā. Tāpēc mums vajadzīgi domājoši vīrieši, kas spētu iestāties par mums, iestāties paši par sevi un savu zemi, pie viena spējot atpazīt to, kas ir pret mums. Dāmas, es jūs aicinu un silti iesaku izvēlēties iniciētus vīriešus!» uzsver Ulmanis.

Uzņēmējs Ulmanis iepriekš organizēja publisku kampaņu, kurā tika vākti līdzekļi Zemessardzes atbalstam. Kampaņā tika saziedoti 63 597 eiro.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi likuma grozījumu projektu, rosinot noteikt, ka ikviens Latvijas pilsonis, kurš nevēlas iestāties Zemessardzē, bet brīvprātīgi vēlas kalpot valstij, varēs iziet militāro apmācību un kļūt par rezerves karavīru.

AM sagatavotie likuma grozījumi paredz, ka Latvijas pilsonis, kas ir sasniedzis pilngadību un nav sasniedzis dienestam rezervē noteikto maksimālo vecumu, ja viņš atbilst likumā noteiktajām prasībām, sev vēlamā laikā, piemēram, atvaļinājumā vai studenti brīvdienu laikā, varēs pieteikties dienestam Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezervē un apgūt noteiktu apmācības kursu. Pēc šī kursa sekmīgas pabeigšanas viņu ieskaitīs NBS rezervē rezerves karavīra statusā un iecels attiecīgās vienības rezerves karavīra amatā.

Plānots, ka brīvprātīgo Latvijas pilsoņu apmācību veiks NBS, nodrošinot militāro sagatavošanu, kuras laikā pamatzināšanas tiks sniegtas individuālajā un kolektīvajā apmācībā. Šo apmācību varēs veikt pa daļām, un sākotnējais kurss ilgs 24 dienas.

Šobrīd NBS uzskaitē ir aptuveni 7000 rezerves karavīru. AM līdz 2018.gadam plāno apmācīt 3000 rezerves karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu