Latvija arī turpmāk sniegs Ukrainai politisku un praktisku atbalstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvija konsekventi turpina Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politiku un arī turpmāk sniegs Ukrainai politisku un praktisku atbalstu reformu īstenošanā, portāls TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ar Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada of Ukraine) lēmumu 20. februāris ir pasludināts par Krimas pagaidu okupācijas aizsākuma datumu. Īstenojot Krimas aneksiju, 16. martā Krievija sarīkoja neleģitīmu referendumu par Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai. Jau divas dienas vēlāk, 18. martā, tika parakstīts līgums ar Krimas un Sevastopoles pašpasludinātajiem pārstāvjiem par Krimas pievienošanu Krievijai, atgādina ĀM.

Ministrija norāda, ka, solidarizējoties ar Ukrainu, Latvija konsekventi turpina Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politiku un stingri iestājas par Ukrainas teritoriālās integritātes un suverenitātes atjaunošanu.

«Kopā ar starptautisko sabiedrību nosodot Krievijas prettiesisko rīcību, atbalstām Ukrainas tiesības izvēlēties ārpolitiskos mērķus. Latvija arī turpmāk sniegs Ukrainai politisku un praktisku atbalstu reformu īstenošanā,» paziņojumā pauž ĀM.

Līdzās Ukrainai Latvija piemin un atceras arī 2014. gadā Neatkarības laukumā Kijevā pret Ukrainas valdību vērstā protestā jeb tā dēvētā Eiromaidana laikā bojāgājušos. Saskaņā ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko dekrētu 20. februāris Ukrainā tiek atzīmēts kā Eiromaidana mītiņā bojāgājušo dalībnieku piemiņas diena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu