Centrālajā dzelzceļa stacijā varēs ziedot asinis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpinot iepriekšējo gadu sadarbību, AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) ir noslēgusi līgumu ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) par Donordienu rīkošanu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, pavēstīja LDz.

Šogad asins varēs ziedot divas reizes mēnesī. To varēs darīt Rīgas Centrālās stacijas bijušajā uzgaidāmajā telpā no plkst.9 līdz plkst.14 31.martā, 7.aprīlī un 28.aprīlī, 13.maijā un 26.maijā, 9.jūnijā un 30.jūnijā, 14.jūlijā un 28.jūlijā, 11.augustā un 25.augustā, 8.septembrī un 29.septembrī, 13.oktobrī un 27.oktobrī, 10.novembrī un 24.novembrī, kā arī 8.decembrī un 29.decembrī.

LDz sadarbojas ar VADC vairākus gadus, piesaistot vairākus simtus asins ziedotāju un tādējādi palīdzot daudziem nelaimē nonākušajiem, kuriem nepieciešama palīdzība. 2016.gadā VADC sadarbībā ar LDz rīkoja 13 izbraukumus, un tajos asinis nodevis 401 cilvēks. Kopumā šo izbraukumu laikā ir ziedoti 180 litri asiņu.

Lai ziedotu asinis, personai ir jābūt vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Donoram jābūt veselam un paēdušam un jāsver vismaz 50 kilogramu. Pirms asins ziedošanas nedrīkst smēķēt un dzert alkoholiskos dzērienus. Par asins ziedošanu donors saņems četrus eiro, izziņu darbavietai par papildu brīvdienas piešķiršanu, donora apliecību un konfidenciālus analīžu rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu