Valsts prezidenta kancelejā noliedz, ka Vējonis izvairītos no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis necenšas izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidenta Preses padomnieks Jānis Siksnis.

Viņš skaidroja, ka Valsts prezidenta kanceleja no savas puses informējusi Rīgas domi, ka 23.augustā plānota Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera un Elkes Bīdenbenderes kundzes oficiālā vizīte Latvijā. Lai gan precīza vizītes darba kārtība vēl nav zināma, ir skaidrs, ka šīs vizītes sakarā pasākumi ir plānoti pēcpusdienā.

«Lēmumu par to, vai saskaņot vai nesaskaņot šo sapulci, un kādu iemeslu dēļ, pieņem Rīgas dome. No Valsts prezidenta puses netiek izdarīts nekāds spiediens un nav nekāda iemesla izvairīties no šīs sapulces. Tāpat Valsts prezidents nekādā veidā nemēģināja ietekmēt arī pirmās sapulces norisi, gluži pretēji, viņš to apmeklēja,» teica Siksnis.

Viņš arī uzsvēra, ka vizītes dēļ Vējoņa dienaskārtība būs ļoti piepildīta, tādēļ šobrīd nevar pateikt, vai Valsts prezidents apmeklētu arī atkārtoto Tautas sapulci.

Jau ziņots, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe, Rīgas domes deputāte Juta Strīķe aģentūrai LETA sacīja, ka Vējonis cenšoties izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils.

JKP Rīgas domē bija iesniegusi pieteikumu rīkot jaunu Tautas sapulci pie Rīgas pils 23.augustā plkst.19. Pēc tam partijas pārstāvjus Rīgas domē esot informējuši, ka Valsts prezidenta kancelejā pašvaldībai esot pavēstīts, ka šajā vietā pasākumu rīkot nevar. Kā viens no iemesliem tika minēta kādas delegācijas gaidāmā vizīte, tāpat tika norādīts uz šajā vietā notiekošajiem remontdarbiem.

Strīķe gan norāda, ka šāda, iespējams, ārvalstu delegācijas vizīte prezidenta kalendārā neesot norādīta un arī šāds notikums nebūtu vērtējams kā šķērslis pasākuma norisei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu