Latvijā 68% iedzīvotāju komandējumos dodas līdz četrām reizēm gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā 68% iedzīvotāju komandējumos dodas līdz četrām reizēm gadā, lielākoties apmeklējot profesionālās izaugsmes pasākumus vai piedaloties biznesa tikšanās ar partneriem, liecina tūrisma aģentūras «Baltic Travel Group» veiktā aptauja.

Vairums aptaujāto norādījuši, ka visbiežāk biznesa braucienos dodas uz Baltijas valstīm (72%), seko Rietumeiropas valstis, Ziemeļeiropa jeb Skandināvijas valstis un Austrumeiropa.

Galvenais komandējumu mērķis visbiežāk ir dažādi ar profesionālo izaugsmi saistīti pasākumi – konferences, apmācības un prezentācijas, tos kā galvenos iemeslus braucienam minējuši 60% respondentiem. Vienlaikus 53% respondentu atzinuši, ka pārsvarā dodas komandējumos biznesa attīstības dēļ, lai tiktos ar klientiem. Savukārt gados jaunākie respondenti jeb iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem daudz biežāk (30%) darba braucienus izmanto, lai tiktos ar kolēģiem ārzemēs un strādātu no uzņēmuma biroja attiecīgajā valstī.

Pārvietojoties pa Baltijas valstīm, aptaujātie visbiežāk kā transportlīdzekli izvēlas automašīnu (54%) vai autobusu (41%), turpretī tālākiem galamērķiem biežākā izvēle ir aviotransports (44%). Dodoties komandējumā, transporta izvēle nokļūšanai galamērķī ir atkarīga no vairākiem faktoriem, tostarp komforta, uz ko norādījuši 59% aptaujāto, kā arī tam, lai ceļš aizņemtu pēc iespējas mazāk laika, ko par svarīgu atzinuši 57% respondentu. Vienlaikus 37% apgalvojuši, ka izvēlas zināmus un pārbaudītus pārvadātājus (aviokompānijas, autobusus, vilcienu kompānijas u.c.), bet tajos pieejamās komunikācijas iespējas par obligātu nepieciešamību uzskata katrs trešais respondents.

Aptaujātie, kas braucot komandējumos izvēlas aviotransportu, visbiežāk norādījuši, ka viņiem ir svarīgi izvēlēties lidojumu bez pārsēšanās (87%). Katrs otrais, kas dodas komandējumos, nevēlas ilgu laiku uzkavēties lidostās, tādēļ tiem ir svarīga ērta un ātra reģistrēšanas, bet katrs piektais par pašsaprotamu lidojuma laikā uzskata bezmaksas ēdināšanu.

Aptauja «Darba braucienu tendences Latvijā» veikta 2017.gada augustā, un tajā piedalījās 350 respondentu, kas vismaz pēdējā gada laikā ir devušies biznesa braucienos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu