Notiks piemiņas pasākums Latvijas brīvības cīņās kritušajiem Lielbritānijas, Francijas un Īrijas jūrniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.10 Jūras spēku flotiles Patruļkuģu eskadrā Daugavgrīvā notiks piemiņas pasākums, godinot Lielbritānijas, Francijas un Īrijas jūrniekus, kuri krituši, sniedzot atbalstu Latvijas brīvības cīņās 1919.gadā, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Piemiņas pasākumā piedalīsies AM parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks (ZZS) un Jūras spēku flotiles komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis, kā arī Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons un Īrijas vēstnieks Latvijā Džims Henesijs.

Ministrijā norādīja, ka piemiņas vietā paredzēta ziedu nolikšana un Nacionālo bruņoto spēku kapelāna aizlūgums, kā arī iziešana jūrā ar patruļkuģi un piemiņas vainagu nolaišana jūrā.

1919.gada rudenī Lielbritānijas un Francijas karakuģi, kuru apkalpē bija arī īru jūrnieki, sniedza nepieciešamo artilērijas atbalstu Latvijas armijas desanta operācijai Daugavgrīvā. Šis uzbrukums bija sākums Rīgas un pārējās Latvijas teritorijas atbrīvošanai no Bermonta-Avalova armijas. Kauju laikā gāja bojā deviņi un tika ievainoti seši sabiedroto jūrnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu