NVD: Līgumi par e-veselības lietošanu noslēgti ar 83% ģimenes ārstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nepilnu mēnesi līdz obligātajam e-veselības sistēmas lietošanas uzsākšanas termiņam, nākamā gada 1.janvārim, 83% ģimenes ārstu noslēguši līgumu par e-veselības lietošanu, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Agnese Jasenoviča.

Viņa norādīja, ka visaktīvāk līgumi tiek slēgti Vidzemē, kur patlaban līgumi noslēgti ar 96% ģimenes ārstu. Līgumu noslēgušo ģimenes ārstu skaits pieaudzis arī pārējos Latvijas reģionos, jo, ja novembra vidū visvairāk līgumus bija noslēguši Zemgales ģimenes ārsti, tad patlaban visaugstākā aktivitāte vērojama tieši Vidzemē, savukārt Zemgalē un Latgalē - 90%. Rīgā e-veselības lietošanas līgumu līdz šim noslēguši 73% ģimenes ārstu.

Jasenoviča norādīja, ka, saskaņā ar jaunākajiem datiem, būtiski pieaugusi e-veselībā pieejamo pakalpojumu izmantošana. Ja līdz novembra vidum kopā bija izrakstīts 170 000 e-recepšu, tad patlaban izrakstīto e-recepšu skaits sasniedzis jau nepilnus 210 000. Tāpat pieaudzis arī atvērto e-darbnespējas lapu skaits - no 56 000 novembra vidū līdz 65 000 šobrīd.

Ārsti ievadījuši e-veselības sistēmā datus par 74 000 vizuālās diagnostikas izmeklējumu, kā arī aktīvi tiek izmantoti citi pakalpojumi. Tādējādi iedzīvotāji, kuri saņēmuši minētos pakalpojumus, informāciju par tiem varēs aplūkot, autorizējoties e-veselības portālā. Iedzīvotāji, kuriem e-veselībā vēl nav pieejama medicīniskā informācija, to redzēs, saņemot pirmo e-darbnespējas lapu, e-recepti vai kādu no iepriekš minētajiem pakalpojumiem, par kuriem informāciju sistēmā ievada ārstniecības personas.

Līgumus par valsts e-veselības sistēmas lietošanu noslēguši arī visi stacionāri, 99% aptieku un vairāk nekā 60% ambulatoro iestāžu un speciālistu.

NVD informē, ka jautājumu gadījumā par e-veselības sistēmas lietošanu ārsti aicināti zvanīt e-veselības lietotāju atbalsta dienestam pa tālruni 67803301, bet iedzīvotāji - pa tālruni 67803300 (katru dienu no plkst.8 līdz 20).

Kā ziņots, patlaban e-veselības sistēmas lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām ir brīvprātīga. Darbnespējas lapas un kompensējamo zāļu receptes var izrakstīt gan elektroniski, gan uz papīra veidlapām. Obligāta e-veselības sistēmas lietošana ārstniecības personām un farmaceitiem ir jāsāk no nākamā gada 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu