Pirmdien ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, bet četri cietuši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, bet četri cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Pirmdien plkst.8.14 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Zvaigžņu ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka nama trešajā stāvā deg gulta trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, kuri izrādījās cietuši. Viņi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Līdztekus no piedūmotās mājas tika evakuēti vēl divi cilvēki. Plkst.8.43 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Plkst.19.33 ugunsdzēsēji steidzās uz Āžu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva dzīvoklis 25 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas jau bija evakuējušies divi cilvēki, kuri izrādījās cietuši. Viņi tika nodoti NMPD. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji evakuēja vēl vienu cilvēku, bet kāds cits cilvēks ugunsgrēkā gāja bojā. Plkst.0.23 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.20.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Raunas novada Drustu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamais nams deg 120 kvadrātmetru platībā, kā arī liesmas pārņēmušas blakus esošās ēkas ārsienu desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.1.37 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā 24 stundu laikā VUGD reaģējis uz 78 izsaukumiem - dzēsti 54 ugunsgrēki, tostarp 36 reizes degusi kūla, veikti 18 glābšanas darbi, bet seši izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Kūlas ugunsgrēkos pirmdien kopējā izdegusī platībā pārsniedza 56 hektārus, bet platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpilī, Lielajā ielā, un Vecumniekos. Katrā no šīm vietām sausā zāle dega apmēram desmit hektāru platībā.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 1252 ugunsgrēki, tajos cietuši 78, bet gājuši bojā 28 cilvēki, tostarp divi bērni, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu