Daukstes pamatskolā būs centrālā apkure

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daukstu pagasta pamatskolā šajā apkures sezonā 23 ar malku kurināmas krāsnis tikpat kā netiks izmantotas, jo šobrīd skolā ierīko centrālo apkuri. Apkures sistēmai jābūt gatavai līdz oktobra beigām.

"Galvenais, ka tagad siltas būs ne tikai klases, bet arī izglītības iestādes gaiteņi, kuri līdz šim bija neapkurināmi," saka Daukstu pagasta padomes priekšsēdētāja Sandra Duļbinska.

Centrālās apkures sistēmas ierīkošanai līdzekļi ņemti no 200 tūkstošiem latu, kas katrai rajona pašvaldībai piešķirti novada veidošanai.

"Kārtējā darba sanāksmē, kurā runājām par novada veidošanu, pašvaldību vadītāji apņēmīgi bilda, ka mazās skolas noteikti ir jāsaglabā, tāpēc arī tās sakārtojam," piebilst S.Duļbinska.

Daukstes pamatskolas direktore Edīte Kanaviņa stāsta, ka mācību telpās krāsnis tomēr ir saglabātas, lai nepieciešamības gadījumā tās varētu iekurināt. Īpaši tas attiecās uz telpām, kur uzturas pirmsskolas grupu audzēkņi.

"Šogad skolā ir salīdzinoši daudz pirmsskolas vecuma bērnu - 28, tāpēc izveidotas trīs vecuma grupas, kas darbojas izremontētās un gaišās telpās," stāsta direktore.

Skolā šajā mācību gadā īpaši akcentēta interešu izglītība, jo sācis darboties tūrisma un moderno deju pulciņa divas vecuma grupas, tapšanas stadijā ir bērnu popgrupa, aktīvi darbojas divi dramatiskie pulciņi, kā arī pulciņš tikai meitenēm.

"Šajā mācību gadā skolā pēc augstskolas beigšanas sāka strādāt divas jaunas skolotājas Jolanta Laube un Natālija Verbiča. Uzskatu, ka mazai lauku skolai, kurā ir 100 bērnu, tas ir atzinības vērts fakts," saka E.Kanaviņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu