Simtiem cūku līķu izmesti ceļa malā (143)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv/Juris Iļņickis

Baiss skats paveras ceļa malā nepilnu kilometru no Uzvaras ciemata centra Gailīšu pagastā. Cūku kompleksa «Uzvara-Strauti» iebraucamā ceļa malā izmesti vairāki simti cūku, arī sivēnu līķi.

Uzņēmuma «Uzvara-Strauti» vadītājs Andrejs Šaburovs «Bauskas Dzīvei» paskaidroja, ka tas neesot nekas īpašs. Tie ir beigto cūku ķermeņi, kuri te tiek krauti un uzkrāti. Apmēram divas reizes mēnesī ierodas automobilis no uzņēmuma «Reneta», kas līķus savāc. «Tā tas te notiek jau apmēram divus gadus. Glabāt šos cūku ķermeņus fermas teritorijā mēs nevaram, tāpēc apmēram 50 metru no uzņēmuma žoga izveidota šī līķu krautuve. Teritorija ir ierobežota, nevienu tā netraucē,» tā A. Šaburovs.

Realitātē gan redzams, ka teritorija nebūt nav norobežota, dzīvnieku līķi mētājas lielā kaudzē, pat uz fermas piebraucamā ceļa. A. Šaburovs piebilda, ka šoreiz krājums esot lielāks, jo cūku līķi nav izvesti vairākas nedēļas. Taču jau 31. martā un 1. aprīlī firmas «Reneta» pārstāvji pēc tiem ieradīsies un visu aizvedīs.

«Bauskas Dzīve» par redzēto informēja Bauskas novada vadību. Novada domes priekšsēdētājs Valdis Veips faktu lūdza pārbaudīt Pārtikas un veterinārā dienesta speciālistiem.

Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs Jānis Grosbārdis, iepazīstoties ar «Bauskas Dzīves» viņam nosūtītajiem attēliem, atbildēja: «Šāda situācija nav pieļaujama. Uzņēmuma īpašniekam ir jānodrošina prasībām atbilstīga līķu uzglabāšana un regulāra iznīcināšana. Kontrole tiks organizēta šodien, 30. martā.»

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu