Lielākais eksporta uzņēmums Valmierā nesatraucas par Krievijas tirgu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā, kā šobrīd Krievijas vārds ir bieži pieminēts, runājot par uzņēmējdarbību un politiku, vēlmi iekarot bijušās padomju savienības valstis, rodas loģisks jautājums uzņēmumiem, kas nodarbojas ar eksportu.

Valmierā viens no lielākajiem eksporta uzņēmumiem ir SIA "Valpro", kas ir arī lielākais metāla apstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs ar specializāciju metāla kannu, ugunsdzēsības aparātu un to korpusu ražošanā, kā arī gāzes balonu inspicēšanā un atbilstības pārvērtēšanā. Jau vairāk nekā 50 gadus uzņēmums piedāvā augstākās kvalitātes metāla produktus un metāla apstrādes pakalpojumus klientiem visā pasaulē.

Jautājām uzņēmuma sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālistei pārdošanas daļā Lainei Kuzmanei, vai uzņēmuma darbā ir radušās grūtības, kas saistītas ar eksportu uz Krieviju? Ja eksportē uz Ukrainu, vai bizness jūt tur notiekošo "viļņošanos".   "Mūs, protams, satrauc notiekošais starptautiskajā politikas un ekonomikas arēnā. No eksporta viedokļa tiešā veidā uz Krieviju un Ukrainu eksportējam salīdzinoši nelielus produkcijas apjomus, tādēļ šobrīd svārstības un pieprasījuma izmaiņas krasi neizjūtam. "Valpro" pamata tirgus joprojām ir Vācija, Lielbritānija, ASV, Itālija, Francija, Skandināvijas valstis, Austrālija un citas" informē Kuzmane, piebilstot, ka daļa "Valpro" klientu ir partneri Krievijā, tomēr pagaidām svārstības sadarbības partneru darbībā nav skārušas uzņēmuma darbību.   "Valpro" ir viens no Latvijas vadošajiem eksporta uzņēmumiem, kas 93% saražoto produktu piedāvā vairāk kā 25 valstīs. "VALPRO" produkti ir iemantojuši atpazīstamību un lietotāju atzinību civilajā un militārajā sektorā ne vien Eiropā, bet arī Austrālijā, Ziemeļamerikā, Āzijā un Āfrikā. Ražojot jau sen zināmus produktus, kā arī projektējot un radot jaunus produktus, "Valpro" seko gan pašu uzstādītiem, gan starptautiskiem standartiem un prasībām. Stingra sava darba novērtēšana ir ļāvusi uzņēmumam un tā piedāvātajiem produktiem pilnveidoties un iegūt sertificētu institūciju, klienta un lietotāja atzinību. "Valpro" aktīvi iesaistās nozares aktualitātēs. Uzņēmums ir Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas biedrs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu