Šogad Valmierā augu dobes papildinās ar jauniem augiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2014.gada sezonā Valmierā daudzgadīgo augu dobes tiks papildinātas ar vairākiem jauniem augiem, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece.

Valmieras pilsētas zaļo zonu pilnveidošana pavasara un vasaras mēnešos notiek saskaņā ar Valmieras pilsētas apstādījumu plānu, ko izstrādājusi Valmieras pilsētas pašvaldības ainavu dizainere Aija Borisova.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem daudzgadīgie stādi tiks iegādāti zemnieku saimniecībā "Ķikši", savukārt viengadīgās puķes SIA "Aiva X". Stādīšanas un stādījumu kopšanas darbus veiks SIA "Valmieras Namsaimnieks".

Šajā sezonā Valmierā daudzgadīgo augu dobes tiks papildinātas ar vairākiem jauniem augiem, piemēram, kolokāzija jeb ziloņu ausis, kas labi piestāvēs Valmierai, kuras ielu nosaukumos rodama arī Ziloņu iela.

No viengadīgajām puķēm pirmās Valmieras pilsētas puķu dobēs tiek iestādītas lielziedu atraitnītes – pie pašvaldības domes ēkas un Veselības centra "Bastions" liepu lapu formas dekoratīvajā dzīvžogā. Šajās vietās atraitnītes būs pilsētas karoga krāsās – rudzupuķu zilajā un rudens zeltainajā krāsā, bet Diakonāta ielā ziedi būs visās varavīksnes krāsās. Noziedot atraitnītēm, Diakonāta ielas dobes rotās divējādu krāsu samtenes, sarkanas begonijas un iresīnes, bet vēsturiskā rātslaukuma dobes visu vasaru greznos dzelteno toņu brūnactiņas, iresīnes, krustaines un alises.

No daudzgadīgajiem augiem Dzirnavu ezeriņa krastā pie bērnu rotaļu laukuma šogad plānots iestādīt divas kalnu kļavas ar purpura krāsas lapām. Tāpat ar viengadīgajiem augiem – dažādu ziedu krāsu un veidu pelargonijām, begonijām un samtenēm tiks aizpildītas daudzgadīgo augu dobes. Pie Dzirnavu ezeriņa tiek izmantoti arī dekoratīvie trauki ar batātu ipomejām, petūnijām, sarzāli un kolokāzijām.

Lai iegūtu krāsainu akcentu visus gadalaikos, Stacijas ielas skvērā tiks iestādītas trīs kļavas, kam dzeltenīgās lapas rudenī krāsosies sarkanos toņos, un jauna egle, bet skvēra apbūves malā, ozolu paēnā tiks iestādīti kazbārži. Pa vidu tulpju sīpoliem vasarā skvērā krāšņi ziedēs iresīnes un eklona kaulsēkles.

Nelielajā Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas skatu laukuma dobē šovasar krustaiņu sudrabainajā fonā ziedēs izturīgās un ilgi ziedošās samtenes. Tās tiks izmantotas arī vairākos Valmieras ielu krustojumu rotācijas apļos, bet pilsētas centra apļa vidū tiks stādītas kannas un kolokāzijas. Savukārt rotācijas apļos, kur pavasara mēnešos ziedēs tulpes, vasarā iedzīvotājus priecēs rozā pelargoniju ziedi, alises un ilgi ziedošās zeltainas stāvās samtenes. Braukšanas joslu nodalošo barjeru puķu kastēs ziedēs batātu ipomejas, petūnijas un vītolu skaevolas.

Puķu dobe pie Valmieras Dzimtsarakstu nodaļas tiks veidota ar fizokarpiem, daudzgadīgajām petūnijām, batātu ipomejām un kolokāzijām. Savukārt Valmieras muzeja dobēs batātu ipomejas un kolokāzijas papildinās samtenes, pelargonijas un petūnijas.

Puķu dobēs pilsētas centra skvērā starp tirdzniecības centru "Valleta" un Valmieras Kultūras centru pavasarī, kamēr modīsies rozes, ziedēs krāsainas lielziedu atraitnītes, vasarā – starp mataino sarzāli samtenes, iresīnes, kamolbegonijas un alises. Pilsētas centra akcents būs lielais ziedu statīvs ar zaļajām batātu ipomejām un petūnijām rozā un baltā krāsā.

Cēsu ielas nogāze pie Gaujas tilta tiks apstādīta ar kazaku kadiķiem, bet pie Plostnieku ielas kāpnēm tiks iestādītas trīs kļavas, kuru lapas rudenī krāsosies oranžā, sarkanā un dzeltenā krāsā.

Kā ik gadu, uzraksts "Valmiera" Gaujas labajā krastā šovasar ziedēs no samtenēm dzeltenos un oranžos toņos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu