Rundāles novadā centralizētās apkures maksājumu parādi samazinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rundāles novadā centralizētās apkures maksājumu parādi pēdējā gada laikā ir sarukuši, informēja Rundāles novada domes Komunālo pakalpojumu dienesta ekonomiste Ilva Paiča.

Šā gada 1.septembrī Rundāles novadā fiksēts 94 474 eiro kopējais parāds par apkuri, bet tieši pirms gada tas bija 96 339 eiro. Parāds par apkuri samazinājies par 1865 eiro.

«Kā viens no iemesliem samazinājumam varētu būt brīdinājumu izsūtīšana parādniekiem un lietu ierosināšana tiesā. Kopumā parādnieku skaits, varētu teikt, ir nemainīgs,» komentēja Paiča.

Viņa skaidroja, ka precīzu tarifa prognozi par jauno apkures sezonu Pilsrundāles ciematā, kur centralizētā siltumapgāde tiek nodrošināta ar gāzes apkuri, pagaidām nevarot sniegt, jo AS «Latvijas Gāze» ir sniegusi gāzes pārdošanas cenas tikai līdz oktobrim.

Savukārt Saulaines ciematā, kur apkure tiek nodrošināta ar salmu briketēm, tarifs nemainīsies, jo salmu brikešu iepirkums izsludināts uz gadu, kura laikā cena nemainās, informēja Rundāles novada domes ekonomiste.

Kā ziņots, arī Bauskas novadā un Kokneses novadā centralizētās apkures maksājumu parādi pēdējā gada laikā ir sarukuši, taču atšķiras nākotnes prognozes. Savukārt Jaunpils novadā parādu apjoms saglabājies nemainīgs, taču Auces novadā un Jelgavas pilsētā apkures parādu apjomi ir auguši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu