Limbažos atklāts XIII Starptautiskais akordeonistu festivāls (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 12.martā, Limbažu kultūras namā ar interesantu un skanīgu koncertprogrammu tika atklāts XIII Starptautiskais akordeonistu festivāls, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Ozoliņa.

Festivāla atklāšanas koncertu vadīja Lim­bažu mūzi­kas skolas akordeona no­daļas ab­sol­vents Raitis Zapackis. Festivālu atklāja Limbažu mūzikas skolas direktors un Starptautiskā akordeonistu festivāla aizsācējs Limbažos Viktors Ņikandrovs.

Pateicībā par ieguldīto darbu, tika sveikti mākslinieku pedagogi un vadītāji, kā arī cilvēki, kas palīdzējuši festivāla organizēšanā. Klausītājus vakarā priecēja vairāki solisti un ansambļi ne vien no Latvijas, bet arī no Itālijas, Moldovas, Vācijas, Krievijas, Polijas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Īpašas ovācijas skatītāji veltīja Starptautisko konkursu laureātam Nikolajam Ovčiņikovam no Sanktpēterburgas mūzikas koledžas (Krievija).

Tāpat klātesošos ar skanīgu akordeonu spēli priecēja akordeonistu meistari no Latvijas - Juris Surnajevs no Limbažu mūzikas skolas un Samanta Čipinska no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Ikviens tiek aicināts apmeklēt arī citus XIII Starptautiskā akordeonistu festivāla koncertus, kas Limbažos izskanēs līdz 14.martam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu