Paraksta līgumu par 8,36 miljonu € ERAF finansējumu Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien parakstīts līgums par 8,36 miljonu eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attīstības projektam, informēja Ventspils pašvaldībā.

Starp Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru noslēgtais līgums paredz piesaistīt no ERAF 8 362 329 eiro uzlabojumiem gan Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, gan tās filiālē Talsos. Piecu gadu laikā slimnīcas attīstībā plānots ieguldīt kopumā 10,21 miljonu eiro, no kuriem valsts budžeta līdzfinansējums ir 885 423 eiro un slimnīcas pašu finansējums - 963 412 eiro.

Projektu plānots īstenot līdz 2022.gada beigām.

Veselības aprūpes infrastruktūras attīstības projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem un attīstīt infrastruktūru, kas saistīta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības un veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu sirds un asinsvadu, onkoloģijas slimniekiem un bērniem.

Projektā plānota Ventspils slimnīcas laboratorijas un uzņemšanas nodaļas paplašināšana un pārbūve, operāciju bloka pārbūve un modernizācija, kā arī vairāku slimnīcas nodaļu atjaunošana. Paredzēts arī ievērojami paplašināt rehabilitācijas nodaļu un attīstīt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, it īpaši dienas stacionārā.

Tiks veikta arī diagnostisko izmeklējumu veikšanai un operāciju nodrošināšanai nepieciešamo iekārtu nomaiņa un jaunu iekārtu iegāde. Slimnīca iegādāsies dažādas jaunākās paaudzes medicīnas iekārtas, tai skaitā ultrasonogrāfus, rentgenus, datortomogrāfu, magnētiskās rezonanses iekārtu, endoskopijas iekārtas u.c. aprīkojumu, kas nodrošinās kvalitatīvākus un modernākus izmeklējumus un paplašinās pieejamo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu Ventspils slimnīcā un Talsu filiālē.

Projekta īstenošanai saņemtais finansējums sniedz iespēju celt kvalitāti pacientu aprūpē un nodaļu darbā, kā arī ieviest jaunus pakalpojumus slimnīcā, gan paplašinot rehabilitācijas nodaļu, gan piedāvājot modernākas un precīzākas diagnostisko izmeklējumu metodes, skaidroja slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu