Kempinga klienti: neaizbraucām nesamaksājuši; mums draudēja (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu

Saskaņā ar raksta autora viedokli rīdzinieku grupa, kas atbrauca atpūsties uz kempingu "Pūķarags", kas atrodas 260 km no Rīgas, ir krāpnieki un nevēlas maksāt par kempinga pakalpojumiem. Dīvaini, bet uzsvars nez kādēļ tiek likts uz atpūtnieku nacionālo piederību. Incidenta tiešie dalībnieki, tie paši "krievvalodīgie rīdzinieki" (kuru vidū, starp citu, ir dažādu tautību pārstāvji, tostarp arī latvieši) pastāstīja piedzīvojumus, kas viņus nepatīkami pārsteidza, pat šokēja rakstā minētajā 1.augusta vakarā.

Atpūtnieku kompānija - vairākas ģimenes ar bērniem - pavadīja brīvdienas ar teltīm kempinga teritorijā. Pašsaprotami – viņi tur ir ieradās ar vairākām automašīnām. Pirms iebraukšanas kempinga teritorijā atpūtnieki pārrunāja ar personālu nosacījumus, iepazinās ar cenām. Iebrauca teritorijā, iekārtojās, šo dienu laikā bija tiešā kontaktā ar kempinga personālu, ne no viena neslēpās, maksāja tās summas, kuras personāls nosauca. Jāpiebilst, ka runa ir par tādām summām kā 1.50 Ls par cilvēku diennaktī un 3 Ls par telti.

Iedomāties, ka atpūtnieki, atbraukuši ar "greznām automašīnām", kā minēts rakstā, loloja un realizēja ļaunprātīgu plānu nekādā gadījumā nešķirties no šādas naudas summas, ir vismaz pagrūti. Vēl dīvaināks šķiet apgalvojums par patvaļīgu automašīnu (daudzskaitlī) mazgāšanu. Patiesi – viens no atpūtniekiem atļāvās to izdarīt, pirms tam saņemot kempinga darbinieku laipnu atļauju, vēl vairāk – rokās tika iedota šļūtene.

Savējie policisti?

Svētdienas vakarā atpūtnieki mierīgi sakravā mantas, pamet kempinga teritoriju, bet paspēj aizbraukt tikai 8 km, kad uz šaura meža ceļa viņu mājupceļu aizšķērso divi džipi ar iespaidīgas miesasbūves vīriešiem, kas nekautrējoties paziņo, ka "neviens nekur nebrauks, kamēr netiks samaksāta nauda". Piedevām "reketieru" auto bagāžas nodalījumā "neuzkrītoši" mētājas mednieku duncis. Pierādīt mežabrāļiem pakalpojumu apmaksas faktu atpūtnieki nevar, jo ne čeki, ne kvītis netika izsniegti. Atpūtnieki izlemj par labu loģiskam likumīgam risinājumam – izsaukt policiju.

Paredzot šādu reakciju, "reketieri" izsauc savu, kā noprotams, "jumtu" rajona policijas pārstāvja personā, kas ierodas notikuma vietā ar netrafarētu auto, acīmredzami neesošu tobrīd dienesta uzdevumos. Arī dienesta apliecību policists neuzrāda. Sarokojoties kā ar labiem paziņām un steidzīgi uzklausot notikumu izklāstu, policists vēršas pie aizturētajiem ar lūgumu tomēr samaksāt naudu. Aizdomīgi, bet policists neparko nepiekrīt sastādīt notikumu protokolu. Ķīlnieki atkal mēģina izsaukt policiju, bet tiek savienoti ar Liepājas policijas nodaļu, kur jau ir lietas kursā par notikušo un jau pa telefonu iesaka samaksāt naudu, bet, drošs paliek nedrošs, izsūta vēl vienu Valsts policijas pārstāvi, kas arī ierodas ne ar dienesta auto.

Pēc pusotras stundas izdodas izsaukt "neatkarīgu policistu"

Pēc pusotras stundas izdodas izsaukt "neatkarīgu" policistu no "cita rajona", kas objektīvi izskata situāciju un akceptē, ka meža vidū nekādiem maksājumiem nebūtu jānotiek, izsauc kempinga darbinieci, kas atved steigā, nekorekti sastādītu kvīti par summu 30 Ls, un beidzot protokolē incidentu.

Galvenā kļūda - neprasīja maksājuma čekus

Atpūtnieki atzīst, ka viņu kļūda ir, ka viņi kempinga teritorijā ieradās ne visi reizē, pat dažādās dienās, maksāja katra automašīna atsevišķi, nepieprasot maksājuma čekus. Bēdīgi, ka kempinga saimnieki jebkuru pārpratumu risina šādā "civilizētā" veidā, kas vairāk piedien 90. gadu sākuma kriminālajām autoritātēm. Pāri paliek mieles par sabojātu atpūtu un nedēļas sākumu (tikai vēlu naktī “ķīlnieki” varēja doties Rīgas virzienā), priekšā stāvošiem tiesas darbiem un "adekvātiem" rakstiem interneta portālos. Paldies kempingam par "patiesi nenovērtējami labu atpūtu"!

Luīza

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu