Vai jāpārzina krievu valoda, lai dotos ceļojumā? (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/dumbledad

Rakstam, lai pastāstītu par problēmu, kura radās ar starptautisko "Tez Tour" tūrisma aģentūru. Augustā mēs nolēmām pavadīt savu atvaļinājumu Turcijā. Devāmies uz aģentūru un caur to nopirkām "Tez Tour" paketi uz Turciju. Ceļojuma paketes pirkšanas laikā mums radās jautājums, vai pārstāvis, kurš sagaidīs mūs lidostā, varēs runāt mums saprotamā valodā (angļu, latviešu), uz ko mums atbildēja, ka latviešu valodu nenodrošina, toties angļu obligāti būs.

Protams, viss notika pavisam citādāk, tāpēc atbraukuši uzrakstījām pretenziju "Tez Tour" aģentūrai, un saņēmām arī "Tez Tour" oficiālo atbildi. Pēc atbildes saņemšanas esam ļoti, ļoti vīlušies šajā aģentūrā. Mums neliekas, ka viņu atbilde ir taisnīga.

Atbildes vēstulē viņi raksta - transfēra laikā pārstāvim jāiepazīstina tūristi ar valsti, kurā viņi atrodas (..). Kā es varu iepazīties ar valsti, ja es slikti pārvaldu to valodu, kādā runā pārstāvis (mūsu gadījumā krievu)? Mēs nebijām uzstājuši tieši uz latviešu valodas lietošanu, bet angļu valoda, mūsuprāt, ir obligāta. Ja es būtu no Francijas, arī tad "Tez Tour" acīmredzot būtu vienalga, ka es neko nesaprotu no pārstāvja teiktā. Tas ļoti apbēdina.

"Tez Tour" atbildē varam atrast arī tādu skaļu frāzi kā "primāri ir nodrošināt, lai tūristi valstī, kurā atrodas, justos droši". Kā mēs varam justies droši, ja (kā jau ir minēts mūsu pretenzijā) uzņēmuma pārstāve viesnīcā par apdrošināšanas polisēm arī stāstīja krievu valodā, kaut gan viņa ļoti labi zināja, ka mēs nerunājam tajā valodā. Mūsu vairākkārtējie lūgumi tika ignorēti. Arī meitene, kura no viesnīcas pavadīja mūs uz lidostu, nevarēja pat sasveicināties angļu valodā, kur nu vēl stāstīt un skaidrot par reģistrāciju, lai mēs saprastu.

Kristaps un Kristīne

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu